Meteoroloji uzmanlarının yaptığı ön değerlendirmelere göre, 2024 ilkbahar sezonu Tokat'ta mevsim normallerinden farklı seyredecek. Mart ve Nisan aylarında yağış alma ve zaman zaman kar yağışlarının görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanları, özellikle Mart ve Nisan aylarında ülke genelinde yağışların beklenenin üzerinde gerçekleşmesinin öngörüldüğünü ifade etti. Batı bölgeleri hariç ilkbahar yağışlarının Tokat'ta da normallerin üzerinde kaydedileceği belirtildi.

Yağışların yanı sıra mart ve nisan aylarında iç ve doğu bölgelerde zaman zaman kar yağışı görülebileceği, kıyı kesimlerinde ise kar beklentisinin olmadığı kaydedildi. Meteoroloji uzmanları ayrıca, ilkbahar döneminde ülke genelinde gök gürültülü fırtınaların artabileceği uyarısında bulundu.

Tarım uzmanları, ilkbahar mevsiminde yağışların ve sıcak havanın devam etmesi halinde ürün veriminin yüksek olacağını ifade etti. Hava tahminlerinin doğru çıkması durumunda tarımsal üretim açısından bereketli bir sezon geçirilebileceğini belirttiler.

Tokat'ta 2975 Çiftçi İle Eğitim İhtiyaç Analizi Anketi Yapıldı Tokat'ta 2975 Çiftçi İle Eğitim İhtiyaç Analizi Anketi Yapıldı

Uzmanlar, 2024 ilkbahar dönemi için vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı uyarırken, tarımsal faaliyetler açısından ise verimli bir sezon geçirilebileceğini tahmin ediyor.

Editör: Mert Kaya