Toplantıya Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Salih Çelik, İl ve İlçe Sistem sorumluları, il yetiştirici, üretici ve süt toplayıcı örgütlerinin konu sorumlusu çalışanları katıldı. 
Toplantının öğleden önceki oturumunda İlçe Süt Sistem sorumlularına 2023 Yılı Çiğ Süt Desteklemesinde il genelinde şu ana kadar yapılan işler ve son beş yılın süt destekleme miktarları hakkında bilgilendirme yapıldı. Desteklemede yapılan değişiklikler, Çiğ İnek Sütünün sınıflandırılması, Kalite Kriterleri, Süt Piyasasının Düzenlenmesi ve Mer’i Mevzuat hakkında bilgi verildi.
Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Salih Çelik yaptığı açılış konuşmasında;
‘’Süt Desteklemesi, ilimizde Destek tutarı olarak Buzağı Desteklemesinden sonra ikinci sırada yer alan önemli bir destek kalemidir. 2023 yılında şu ana kadar ilimizde toplam 8 milyon Türk Lirasını geçen bir ödeme gerçekleşmiş durumdadır. 
Son yıllarda ilimizde yürütülen DOKAP, Özel İdare ve Bakanlık destekli projeler ile ilimiz hayvancılığına kazandırılan süt soğutma tankları ile sütün kısa süre içerisinde soğutularak mikroorganizma faaliyetlerinin azaltılması ayrıca Isı Takip Sistemi kurulması projesi ile soğutma tankları ve süt nakil araçlarının ısıları anlık takip edilerek sütün işletmeden işleme tesisine kadar güvenli takibi sağlayacak teknoloji kullanımı sağlanmıştır. 2023 yılının süt üreten işletmelerimiz için hayırlı ve bereketli olmasını dilerim.’’ dedi. 

Tokat'ın En Sevimli Kedisi Seçildi! Tokat'ın En Sevimli Kedisi Seçildi!

Çiğ Süt Desteklemesi İl Sistem Sorumlusu Veteriner Hekim Seyit Sami Karyağdı tarafından destekleme ile ilgili sunum yapıldı. 
Toplantı öğleden sonraki kısmında ise, Süt Birlikleri, Haykoop ve Süt Toplayıcı örgütlerinin konu sorumlularıyla devam etti. Çiğ Süt Desteklemesinde yapılan değişiklikler ve destekleme işlerinde görülen önemli hususlar hakkında konu sorumlusu Veteriner Hekim Seyit Sam Karyağdı’nın yaptığı sunumun ardından karşılıklı soru cevap şeklinde program sona erdi