Ağustos ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda oybirliğiyle alınan kararla içme suyunda kademeli ücretlendirme sistemi sadeleştirildi, birim fiyatlarda indirime gidildi. Yeni düzenlemeyle hem mesken hem ticarethane aboneleri, suyu daha uygun fiyatla kullanacak.
İki Kademe Tek Kademeye Düştü: Fiyatlar Geriledi
Belediye Meclisi'nin 144 sayılı kararı ile mesken ve ticarethanelerde uygulanan iki kademeli su tarifesi değiştirilerek, 0-20 metreküp arası kullanım için tek kademeli ücretlendirme getirildi.
Mesken aboneleri için 0-20 m³ arası suyun metreküp fiyatı 16 TL olarak belirlendi.
Ticarethaneler için ise aynı kullanım aralığında metreküp fiyatı 20 TL oldu.
Daha önce 0-10 m³ ve 11-20 m³ olarak iki ayrı kademeden fiyatlandırılan sistem, böylece hem sadeleşti hem de kullanıcı lehine bir indirime dönüştü.
Başkan Yazıcıoğlu: "Halkımızın Yanındayız"
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, alınan kararın vatandaşın bütçesine doğrudan katkı sağlayacağını belirtti. Göreve geldikleri günden itibaren üretken belediyecilik anlayışıyla hizmet verdiklerini vurgulayan Yazıcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:
“Artan maliyetlere rağmen halkımızın kesintisiz, sağlıklı ve uygun fiyatlı içme suyuna ulaşması için çalışıyoruz. Saha çalışmalarımızla yeni su kaynakları ve hatlar oluştururken, şimdi de Belediye Meclisimizle birlikte yaptığımız bu tarife düzenlemesiyle vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu gösterdik.”
Yazıcıoğlu, karara destek veren tüm meclis üyelerine ve Plan-Bütçe Komisyonu üyelerine de teşekkür etti.
Tokatlılar İçin Ekonomik Rahatlama
Yeni tarife ile Tokatlı vatandaşlar içme suyunu artık daha ekonomik şekilde kullanabilecek. Özellikle yaz aylarında artan su kullanımı göz önüne alındığında, yapılan indirimin hane halkı bütçelerine olumlu yansıması bekleniyor.
"Kararımız Tokat’ımıza Hayırlı Olsun"
Başkan Yazıcıoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
“Hemşehrilerimiz artık içme suyunu daha hesaplı şekilde temin edebilecek. Alınan bu kararın Tokat’ımıza hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”





