Başkan Yazıcıoğlu: “Ecdadımızın Mirasına Sahip Çıkıyoruz” Başkan Yazıcıoğlu: “Ecdadımızın Mirasına Sahip Çıkıyoruz”

BAKLA DOLMASI İÇİN MALZEMELER

Yarım kilo salamura yaprak 3 su bardağı kuru iç bakla 1 su bardağı kırık yarma ince bulgur karışımı 2 adet kuru soğan Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 çorba kaşığı reyhan 2 yemek kaşığı salça kırmızıbiber karabiber tuz Üzeri için: 3 adet kuru soğan 2 yemek kaşığı salça 5 yemek kaşığı tereyağı

BAKLA DOLMASI TARİFİ

Bakla dolması tarifi için, yapraklarınız salamura ise biraz suda bekletip tuzunu alın. Eğer salamura değilse biraz haşlayın. Baklayı ılık suda ıslatın ve ikiye bölün. Kabuklarını soyun ve küçük küçük doğrayın.

Doğradığınız baklaları geniş bir kaseye alın ve üzerine ince kıyılmış soğan, salça, dolma içi, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, reyhan, kırmızı biber, karabiber, tuz ve bir su bardağı kadar su ilave edip karıştırın ve içi hazırlayın. Yaprağın ortasına iç koyarak zarf şeklinde sarın. Tencerenin dibine kemikli et koyabilirsiniz.

Üzerine sardığınız dolmaları yerleştirin. Dolmaların üzerini örtecek kadar sıcak su dökün ve kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 3-4 saat pişirin.

 

Sosu için soğanları yağda pembeleştirin ve salça ekleyip karıştırın. Dolmaların üzerine dökün ve biraz daha pişirin. Nefis bakla dolması hazır. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun…

Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar