TOGÜ ve Tokat Valiliği’nden Erbaa ve Merkeze 3 Bin 900 Fidan Desteği!
TOGÜ ve Tokat Valiliği’nden Erbaa ve Merkeze 3 Bin 900 Fidan Desteği!
İçeriği Görüntüle

Afişte yaprak sarmasının bulunmasına rağmen Erbaa adının geçmemesi, tanıtımda ilçenin değerlerinin neden öne çıkarılmadığı sorusunu gündeme getirdi.

Tokat’ın mutfak kültürünü İstanbul’a taşıyan 7. Tokat Tanıtım Günleri’nin lezzet afişinde, Erbaa’nın yöresel ürünlerinin bulunmaması dikkat çekti. Çok sayıda yemeğin fotoğraflarıyla tanıtıldığı afişte, Erbaa adıyla tescillenen ürünler yer almadı.
‘’Lezzetin kalbi Tokat’ta atar” ve “Asırlık tatların buluşma noktası” sloganlarının kullanıldığı afişte; Tokat kebabı, Zile pekmezi, Turhal yoğurtmacı, Tokat çöreği, Zile çemeni, Zile kömesi ve bez sucuk sıralandı. Tokat batı, yaprak sarması, Tokat keşkeği, pehlili pilav, Tokat yağlısı, zambak reçeli ve mercimekli bulgur pilavı da tanıtılan lezzetler arasında yer aldı.

YAPRAK SARMASI VAR, ERBAA’NIN ADI YOK

Afişte yaprak sarmasına ayrı bir bölüm ayrılırken, Erbaa Narince Bağ Yaprağı’nın isminin kullanılmaması dikkat çeken eksikliklerden biri oldu. İlçenin mutfak kültürünün önemli ürünlerinden Erbaa Katmeri de afişte kendisine yer bulamadı.

Erbaa ile güçlü bir bağı bulunan Tokat Karayaka Kuzu Eti’nin de listede bulunmaması, yöresel ürünlerin hangi ölçütlere göre seçildiği sorusunu beraberinde getirdi.

Muhabir: Murat Berber