Tokat'ta Yerli Büyükbaş Hayvan Sayıları Son 10 Yılda Ciddi Oranda Düştü Tokat'ta Yerli Büyükbaş Hayvan Sayıları Son 10 Yılda Ciddi Oranda Düştü

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Amasya'nın Taşova ilçesine bağlı Ardıçönü köyünde planlanan altın madeni projesinin iptal edildiğini duyurdu.

ÇED Raporu Sonlandırıldı

Açıklamada, HDD Madencilik şirketi tarafından Taşova Ardıçönü köyü yakınlarında yapılmak istenen altın madeni projesinin, Amasya İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından ÇED süreci sonlandırıldığı belirtildi.

İçme Suyu Kaynağında Olması Nedeniyle İptal

Müdürlük, proje alanının civar köylerin içme suyu toplama alanında olduğunu ve projenin gerçekleşmesi halinde köylerin susuz kalabileceği gerekçesiyle ÇED sürecini sonlandırdı.

Dernek ve Halkın Mücadelesi Sonuç Verdi

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, yöre halkının ve Taşova Çevre Platformu'nun çabalarının sonucu olarak projenin iptal edildiğini belirterek, sosyal medya hesabından paylaştığı bilgilendirme metninde şunlara değindi: ‘’Müjde! HDD Madencilik tarafından Amasya Taşova Ardıçönü köyü yakınlarında yapılmak istenen Altın Madeni projesi derneğimizin de destek verdiği yöre halkının yoğun mücadelesi sonucunda iptal edildi. Amasya İl Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü çok yerinde ve doğru bir karar vererek, Boğalı yaylasında yer alan proje alanının civar köylerin içme suyu toplama alanında olduğu ve proje gerçekleşirse köylerin susuz kalacağı gerekçesi ile, ÇED sürecini sonlandırdı. Başta Av. Selim Saray ve Yusuf Yücel olmak üzere, mücadele eden tüm muhtarlarımıza, yöre halkına ve Taşova Çevre Platformu’na sonsuz teşekkürler.’’

Editör: Mert Kaya