İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikayı’nın Türkiye’nin Huzuru adıyla başlattığı çalışmalar kapsamında düzenlenen Tokat’ın Huzuru Toplantısı, Vali Numan Hatipoğlu başkanlığında, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Sabri Küyük, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. 

26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü tarafından şehrin huzur ve güvenliği için yapılan çalışmalar anlatıldı. Daha sonra konuşan Vali Numan Hatipoğlu, kamu hizmetinde güvenlik ve asayişin sağlanması noktasında daima bir sürekliliğin esas olduğunu söyledi.
 
İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikayı’nın çalışmaları kapsamında çeşitli illerde toplantılar düzenlendiğini hatırlatan Vali Numan Hatipoğlu, "Türkiye'nin Huzuru  ve şehrin huzuru. Türkiye’nin huzurunu aslında illerin huzurunun sağlanmasından geçeceğini hepimiz biliyoruz. Bu kapsamda da caddeleriyle, sokaklarıyla kırsalıyla huzurlu bir şehir, güvenli bir şehir iskan etmek, yaşamak en önemli hedeflerimizden birisi." dedi.
 
Vatandaşların can, mal ve ırz güvenliğinin devletin en kutsal görevlerinden biri olduğunu kaydeden Vali Hatipoğlu, şunları söyledi. "Bunu sağlamak için de yaklaşık olarak 4 bin 190 personelimizle bunların 24 esasında hizmet odaklı olarak görev yapmaktalar. Kendilerine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Ne kadar fedakarca çalıştıklarına şahit oluyoruz. Özellikle ifade etmek isterim ki aslında Tokat huzurun bulunduğu bir şehir. Bundan sonra da huzurun sağlanması için gecemizle gündüzümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tarihi bir mirasın, büyük bir medeniyetin üzerinde oturuyoruz ve bununla birlikte aynı zamanda kökleşmiş bir şehircilik geleneğinin olduğu, esnaflık kültürünün olduğu bir yerdeyiz. Bununla birlikte biz de daha güvenli, daha emin bir belde oluşturabilmek için gayret içerisinde olmaya devam edeceğiz."
 
En Önemli Hedeflerimizden Birisi Çocuklarımız ve Gençlerimizin Korunması
En önemli hedefler arasında çocukları ve gençlerin korunması olduğuna dikkat çeken Vali Numan Hatipoğlu,  "Üniversetimizin yaklaşık 35 bine yakın öğrencisi bulunmakta. Onlar yine en önemli hedefimiz. En önemli hedeflerimizden birisi çocuklarımızın ve gençliğimizin korunması. Onların daha sağlıklı daha güvenilir yarınlara ulaştırmak en önemli hedeflerimizden. Bu doğrultuda çalışmalarımızı  yapmaya devam ediyoruz. Bundan sonra da devam edececeğiz. Emniyet Müdürlüğümüzün aktardığı tabloda gördüğümüz rakamlar Türkiye nüfusuna vurulduğunda şehrimizin Türkiye’nin huzur, refah ve güvenlik içerisinde olan bir bölgede olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda yine uyanık olmamız gerektiğini de biz geçmiş tecrübelerimizden dolayı biliyoruz. Türkiye, dünyanın en önemli kriz bölgelerinin tam ortasında yer almakta. Kafkasların, Balkanların ve Orta Doğu ki şu anda Orta Doğu bir ateş çemberi içerisinde adeta. Özellikle Gazze'deki soykırımla birlikte maalesef bu ateş çemberinin daha da genişlemesi gibi bir ihtimal de sözkonusu.  İşte bu dünyanın en önemli kriz noktalarının tam ortasında bir huzurla, istikrar adası olarak, bir güven unsuru olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti geçmişten aldığı güçle yarınlarına çok daha emin adımlarla devam edecektir diye düşünüyoruz. Bu kapsamda İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, özellikle caddeleriyle, sokaklarıyla, ülkenin huzurunun sağlaması hususunda büyük bir gayretle bizleri yönlendiriyor. Bu kapsamda aranan şahıslara dönük olarak yaptığımız çalışmalar gerçekten çok önemli. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Çünkü suç işleyip de araması olanların sokaklarda dolaşmasına ne geçmişte ne de bugün itibariyle izin vermek gibi bir durum söz konusu değildir. Bu kapsamda tüm vatandaşlarımızın duyarlı olması aynı zamanda bizlere yardımcı olması da gerekiyor. Yine organize suçlar, narkotikle ilgili olarak faaliyetlerimiz, asayiş olayları bunlara dönük çalışmalarımız da aynı şekilde devam edecek. Toplumun huzurunu sağlamanın aynı zamanda fertlerin belli hususlarla ilgili olarak emniyet güçlerimize yardımcı olmalarıyla ilgili olarak çok önemli görevler düştüğünü de bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu da bilmek gerekiyor. Şahit olduğumuz bir huzursuzluk, usulsüzlük, yanlış varsa vatandaş olarak eğer ses çıkarmazsak bir gün bizlerin de muhatap kalacağı bir hale dönüşebilir. Bunu unutmamamız gerekiyor. Hem Tokat hem Türkiye dünyada nezaketin en önemli unsurlarını her zaman için yaşamış olan bir coğrafya. Türkiye mazlumların sığınağı olmuş bir coğrafya. Dolayısıyla da hoşgörü ve kardeşlik içerisinde bu kadar süreç içerisinde gelinmiş olan emek harcanmış olan bir şeyin zayi edilmemesi lazım." diye konuştu. 
 
Huzurlu Şehir Tokat ve Beyaz Ev Projeleri
Tokat'ta huzur ve güvenlik ile ilgili Valiliğimiz öncülüğünde çeşitli projeler uygulandığını ifade eden Vali Numan Hatipoğlu, Avrupa Birliği Ulusal Ajansı desteğiyle  Huzur Şehri Tokat adlı projenin başlatıldığını söyledi. Aile İçi şiddete yönelik ise  Beyaz Ev Projesinin başlatıldığını kaydeden Vali Hatipoğlu,  "Kadına şiddet ülkemizde en fazla mücadele ettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin üzerinde durduğu hususlardan birisi. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığımız Kades uygulaması var biliyorsunuz. Bunun bir destekleyici unsuru olarak daha önce de takip ettiğimiz bir projeyi Tokat'ta hayata geçirdik. Beyaz Ev Projesi ile  fail guruplarına psikolojik destek verilecek." dedi.

Tokat Müftülüğü'nden Gençlik Hizmetleri Eğitimi Tokat Müftülüğü'nden Gençlik Hizmetleri Eğitimi


 
Türkiye Yüzyılı İçin Gece Gündüz Çalışacağız
Vali Numan Hatipoğlu,  Türkiye'nin dünyanın en önemli kriz merkezlerinin tam ortasında güçlü geçmişinden aldığı büyük enerjiyle yarınlara çok daha emin adımlar ilerlediğini belirterek, "Türkiye Yüzyılının her yıl biraz daha fazlasıyla kademelendirilmesiyle, arttırmasıyla birlikte sadece bölgesine değil, tüm dünyaya umut  olacak bir ülke olmaya devam edecek. Çünkü bir kez daha Gazze'deki soykırım gösterdi ki eğer güçlü olmazsanız, bir ve beraber olmazsanız, karşılaşabileceğiniz sorunlar belli. Biz de devletimiz var olsun diyoruz. Bu kapsamda Sayın Cumhurbaşkanımızın riyasetinde Türkiye Yüzyılını inşa etmek için gecesiyle gündüzüyle çalışan tüm görevlilerimize huzurlarınızda ben tekrar teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Vali Numan Hatipoğlu, yaptığı konuşmanın ardından katılımcıların sorularını cevapladı.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)