Tokat'ın En Sevimli Kedisi Seçildi! Tokat'ın En Sevimli Kedisi Seçildi!

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına alınan ve paydaş kurumların desteği ile gerçekleştirilecek olan proje kapsamında 900 Adımda 900 Yıl Rotası üzerinde yer alan Tokat Kalesi, Sulusokak Meydanı, Halit Sokak, Meydan Çarşısı ve Bey Sokak aslına uygun olarak restore edilip şehrimize açık hava müzesi kazandırılacak.

Zengin tarihi ve kültürel mirasa sahip olan Tokat’ımızda var olan zenginliklerimizi koruyarak gelecek nesillere aktarma noktasında önemli çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Hatipoğlu, “Şehrimizin neredeyse her köşesinde bulunan tarihi hazinelerimiz, geçmişimizden günümüze taşınan köprülerdir. Geçmişimizin izlerini geleceğe taşırken, aynı zamanda bu tarihi yapılarımızı ziyaretçilerine daha iyi bir şekilde sunulması için gayret gösteriyoruz. Yapacağımız restorasyon çalışmaları ile de tarihi eserlerimiz daha uzun ömre sahip olacak ve gelecek kuşaklara aktarılacaktır.

2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programına alınan projemizi, şehrimizin tarihini ve kültürünü gelecek nesillere aktarmak adına önemli bir çalışma olarak görüyoruz. Projemizin yatırım programına alınmasında bizleri destekleyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunarken emeği geçen herkese teşekkür ederim.” dedi.