Tokat’tan deprem bölgesine Adıyaman/Gölbaşı ilçesine gönüllü giden Tokat Halk Eğitim Merkezi görevli usta öğreticileri, depremzede çocuklar için psikososyal destek çalışmalarına devam ediyor.

2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı Yapıldı 2024 Yılı İl Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı Yapıldı

Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren gönüllü öğretmenler ve görevli usta öğreticileri, Adıyaman/Gölbaşı ilçesinde çocuklar için destek çalışmaları yürütülüyor. Gönüllü öğreticiler tarafından çadır kentlerde kalan çocuklara eğitsel oyunlar, çeşitli etkinlikler yapılıyor ve psikososyal destek sağlanıyor. Öğretmenler, depremin olumsuz etkilerini en aza indirmek için gayret gösteriyor.
Tokat Halk Eğitim Merkezi görevli usta öğreticileri: “Deprem gibi büyük doğal afetler çocukların fiziksel ve ruhsal gelişiminde önemli etkilere sahiptir.  Deprem sonrası okul hayatına geri dönüş sırasında yaşanacak zorluklar, çocuklara yaklaşımın nasıl olması gerektiği, zorlukların nasıl aşılabileceği gibi konularda bilinçli olmak, çocukların bu zorlu dönemi daha kolay atlatmaları ve günlük hayat rutinlerine yeniden dönebilmeleri açısından kritik önem taşıyor. Bu zorlu dönemi daha kolay atlatmaları için elimizden geleni çocuklarımız için yapıyoruz” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim