Erbaa’da çiçek yetiştiriciliği yapan çiftçilerin birleşmesi ile Yenimahalle’de 1000 dekarlık alanda 450 dekar sera kuruldu.

Tokat TSO Başkanı Fatih Gökdere yaptığı açıklamada: “İstanbul ve Antalya’ya göç eden Erbaalı çiftçiler için bu sayede kendi memleketlerinde yatırım yapma imkanı oluştu. Proje ile ayrıca kırsal alanların geliştirilmesi ile bölgede bir katma değer oluşturuldu. Kurulan bölgede gerbera, cipso, zambak, gül, glayöl yetiştiriciliği yapılacak olup, bölge halkına istihdam olanağı da sağlanacak. Birlik olarak yurt dışı pazarlarına ürün tedariği de yapılan bu yatırımla birlikte bölgemizden sağlanacak. 
Bu yatırım devletimizin sağlamış olduğu % 65 hibe desteği ile hayata geçti. Toplamda 103 adet çiftçi ailesi bu hibeden yararlandı. Tüm inşaat işleri, makine ekipman alımları ve danışmanlık hizmetleri Odamız Üyesi AFF Çalışkan firması sahibi Fatih Çalışkan gibi Tokatlı firmalardan tedarik edildi. Böylelikle Tokat bölge halkına da katkı ve istihdam sağlandı. 
Kuruluna katkı sağlayan firmalarımıza ve ortaklık kültürü ile bir araya gelen üreticilerimize teşekkür ediyor, yatırımın bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Erbaa'da Ailesinin Ulaşamadığı Çiftinin Kazada Öldüğü Ortaya Çıktı Erbaa'da Ailesinin Ulaşamadığı Çiftinin Kazada Öldüğü Ortaya Çıktı


 

Editör: TE Bilişim