Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin bireysel, toplumsal, dini ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla düzenlenen seminer programının bu ay ki konuğu Tokat İl Müftüsü Abdullah Pamuklu oldu.

💃Tokat'ta Baba Kız Dansı: İşi Gücü Bıraktılar 1 Hafta Boyunca Bu Gösteriye Çalıştılar 💃Tokat'ta Baba Kız Dansı: İşi Gücü Bıraktılar 1 Hafta Boyunca Bu Gösteriye Çalıştılar

Programa Sivas İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Kur’an kursu öğreticileri ve hafızlık öğrencileri katıldı.

Sivas Abdulvehhabi Gazi Yatılı Kız Kur’an Kursunda yapılan programda konuşan İl Müftüsü Pamuklu; ”Hafızlığın tüm İslam alemi için önemli bir müessese olduğunu” söyledi.

İl Müftüsü Pamuklu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Kur’an müminler için bir hidayet kaynağıdır. Müslüman'ın dünya ve ahiretini kazanmasına vesile olan yüce bir kitaptır. Yüce kitabımıza baktığımız zaman doğumdan ölüme kadar insanın hayatını programladığını görürsünüz. Ve insan Kur’an’a göre yaşadığı zaman yine Kur’an’ın ifadesi ile dünyası da ahireti de mamur olur. İşte böyle yüce bir kitabı hıfzetme yolunda bulunan siz değerli hafızlarımız baş tacısınız. Hem Kur’an-ı ezberleyip hem bunu hayatınıza aksettirdiğinizde büyük bir ahiret kazancı elde etmiş olacaksınız” ifadelerine yer verdi.