Pazar Günleri Tokat'ta Yapılacak Aktiviteler Pazar Günleri Tokat'ta Yapılacak Aktiviteler

Tokat İl Müftü Yardımcısı olarak hizmet vermekte olan Haydar Hüyük vefat etti. 1997 yılından itibaren Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çeşitli kademelerde görev alan ve Tokat Pazar İlçe Müftüsü iken 01.07.2021 tarihinde Tokat İl Müftü Yardımcısı olarak atanan Haydar Hüyük’ün vefatı Tokat'ta ve İl Müftülüğünde derin bir üzüntü oluşturdu.

Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı, Alipaşa Camii’nde düzenlenen cenaze töreninde yaptığı konuşmada, Hüyük’ün din hizmetlerine gönül vermiş, örnek bir ilim adamı olduğunu söyledi. Hem İmam Hatip Lisesinden hemde görev arkadaşı olması hasebiyle ölümünden derin üzüntü duyduğunu belirterek, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diledi.

Canaze törenine Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Millet Vekilleri Mustafa Arslan ve Cüneyt Aldemir, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Tokat İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Kır, Tokat Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Çoban, çok sayıda protokol mensubu, din görevlisi ve sevenleri katıldı.

Merhum Hüyük'ün İstanbul’da Sultanbeyli Abdurrahmangazi Camii’nde yeniden kılınacak cenaze namazı sonrası Sultanbeyli Fatih Sultan Mehmet Mezarlığına defnedileceği bildirildi.

Muhabir: Sabriye Er Kelkit Gazetesi (Özel)