Milli İrade Platformu Tokat Filistin Dayanışma Grubu tarafından “Soykırıma Dur De” yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tokat'ta Kazalar KGYS Kameralarında An Ve An Yansıdı Tokat'ta Kazalar KGYS Kameralarında An Ve An Yansıdı

Ali Paşa Camiinde kılınan Cuma Namazı sonrasında Protokol üyeleri ve vatandaşlar Cumhuriyet Meydanından Hatuniye Meydanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Sonrasında ise Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere 3 dilde basın açıklaması yapıldı ve barışı temsil eden beyaz güvercinler havaya salındı. Açıklama sonrasında Filistin’de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Basın açıklamasında Filistin halkının yaşadığı zorlu koşullara dikkat çekilmesi ve onlarla olan dayanışmanın bir kez daha ifade edilmesi amacıyla toplanıldığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “İsrail ordusu tarafından Filistin'de, evrensel insan haklarını ve uluslararası hukuku hiçe sayan bir soykırımın gerçekleştirildiğine şahitlik ediyoruz. Kadın, çocuk, yaşlı demeden, hayat alanlarını ve sivil hizmet alanlarını gözetmeksizin girişilen bir katliamın endişe verici bir şekilde sürdüğünü takip ediyoruz. Gazze şeridinde milyonlarca sivil insanın açlık, susuzluk, hastalık ve sürekli bombardımanlar nedeniyle eşi benzeri görülmemiş bir çaresizliğe mahkûm edilmesi, vicdanları yaralayan ve kabul edilemez bir durum oluşturmaktadır. Masum insanların yaşadığı bu sıkıntıları ve kayıpları gördükçe, bizim için sessiz kalmak bir seçenek olmaktan çıkıyor. Filistin'de yaşanan insanlık dramını göz ardı etmek, bizce insanlığımıza ihanet etmek anlamına geliyor. Her bir kaybedilen yaşam, insanlık adına bir kayıptır. Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı zorlukları anlamak ve dayanışma içinde olmak, insanlık değerlerimizin bir gereğidir.

Tarih boyunca tüm ezilen mazlum halklara rehber ve sığınak olan aziz devletimiz bugün de uluslararası arenada soykırıma dur demek için olağanüstü bir gayret sergiliyor. Görüyor ve biliyoruz ki Devletimiz Filistin halkına yardım etmek, uluslararası toplumu bu zulme son vermeye zorlamak, İsrail-Filistin sorununa kalıcı bir çözüm bulmak için sürekli bir çaba içindedir. Bu çabaların bir parçası olarak, diplomasiyle ve barışçıl protestolarla uluslararası toplumu bilinçlendirmek için var gücümüzle çalışacağız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’nın eşi saygıdeğer Hanımefendi Emine Erdoğan başta olmak üzere 16 hükümet veya devlet başkanı eşlerinin imzaladığı ‘Filistin için Tek Yürek Zirvesi Küresel Çağrı Metninde de vurgulandığı gibi İsrail’in ve tüm uluslararası kamuoyunun uluslararası insancıl hukuk normlarına derhal geri dönmesini talep ediyoruz.” İfadelerine yer verildi.

Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Muhammed Özkan