Tokat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce hazırlanan "Mermini Havaya Atma! Kendini de Komşunu da Yakma!" isimli projenin tanıtımı yapıldı.

Fahri Trafik Müfettişlerinin Kestiği Cezalar Dikkat Çekiyor

Metruk Binada Üzerine Duvar Yıkıldı, Komşuları Kurtardı Metruk Binada Üzerine Duvar Yıkıldı, Komşuları Kurtardı

“Muhtarlıklara Gelen Trafik Cezalarının Neredeyse Yüzde 90’ı Fahri Trafik Müfettişlerinin Kestiği Cezalar.

 Tokat İl Emniyet Müdür Yardımcıları Cevdet Altuntaş ve Erden Uzun’un hazır bulunduğu toplantıda Mustafa Gökrem öncülüğündeki Tokat Mahalle Muhtarları söz aldılar.

42 MAHALLEDEN 22 MAHALLEDE BEKÇİ VAR

 Tokat Emniyet Müdür Yardımcıları Cevdet Altuntaş, Tokat  Merkezinde 74 adet bekçi bulunduğunu, Tokat’ın 42 mahallesinden 22 tanesinde bekçilerin görevli olduğunu duyurdu.

MUHTARLARIN DİLE GETİRDİĞİ HUSUSLAR

Muhtarların öne çıkardığı hususlar trafik, fahri trafik müfettişlerinin aşırı şekilde kesmekte oldukları trafik cezaları, metruk hanelerin durumu, fuhşun gözlemlediği noktaların kontrolü, mezarlıkların sık sık kontrolü, mobese talepleri oldu.

TRAFİK CEZALARININ NEREDEYSE YÜZDE 90’INI FAHRİ MÜFETTİŞLER KESİYOR

 Tokat Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Gökrem, muhtar arkadaşlarının gündeme getirdiği konular üzerine genel bir açıklamada bulundu ve bilhassa fahri trafik müfettişlerinin aşırı şekilde trafik cezası kesmekte olduklarını gözlemlediklerini belirtirken “muhtarlıklarımıza gelen trafik cezalarının neredeyse yüzde 90’ı fahri trafik müfettişlerinin kestiği cezalar! Bu hususta halkımızın da şikayeti var. Buna bir çözüm bulunması lazım.” dedi.

 Tokat Emniyet Müdür Yardımcısı Cevdet Altuntaş ile Tokat Trafik Şube Müdürü bu hususta kısa bir izahatta bulundular. Fahri Trafik Müfettişleri ile yılda iki kez toplantılar yaptıklarını belirterek yılsonuna doğru yapılacak toplantıda bu konuyu görüşeceklerini dile getirdiler. İtiraz yolunun açık olduğunu, Sulh Ceza Mahkemesine gidilerek itirazda haklı görülürse cezaların kaldırılabileceğini hatırlattılar. Şayet, ceza kesilmesinde bir kasıt unsuru gözlemlenirse bunun da tedbirlerinin alınacağını vurguladılar.

HIZ KESİCİLER GÜNDEM OLDU

 Toplantıda öne çıkan hususlardan biri de şehir içi trafikte yollara konulan hız kesici kasisler oldu. Muhtarların kimisi kendi mahallelerinde tehlike arz eden yollara kasis konulmasını isterken, kimisi de şehirdeki yollarda aşırı kasis olduğundan şikâyetlerini belirttiler.

Editör: TE Bilişim