Tokat halkının Kentsel Dönüşüm Hamlesi konusunda ne düşündüğünün öğrenilmesi amacıyla Tokat Belediyesi tarafından SMS gönderilerek yapılan ankette 4 soru sorulmuştu.

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’nun düzenlediği basın toplantısında duyurusunu yaptığı 8 Mahallede 3.000 konutluk kentsel dönüşüm hamlesinin Tokat halkı tarafından yerinde bir proje olarak görülüp görülmediği, kentsel dönüşümün Tokat’ın en çok ihtiyacı olan projelerden biri olup olmadığı, Tokat’ta yapılması gerekli çalışmalar arasında kaçıncı sırada görüldüğü sorularının yanında vatandaşlara kentsel dönüşüm konusundaki fikirleri de soruldu.

Genel olarak kentsel dönüşüm yapılması planlanan mahallelerde yapılan araştırmanın sonuçları ortaya çıktı.

07d38ff2-742e-4dc5-9c25-3a8a2b308fa3

Yapılan kamuoyu araştırmasında “Tokat Belediyesinin duyurusunu yaptığı 8 Mahallede 3.000 konutluk Kentsel Dönüşüm Projesini yerinde bir proje olarak görüyor musunuz?” sorusuna % 74,87 oranında ‘Evet’ cevabı verilirken, ‘Hayır’ cevabı verenlerin oranı % 11,47 oldu. ‘Fikrim Yok’ cevabını verenlerin oranı ise % 13,66 oldu.

“Sizce Kentsel Dönüşüm Projesi Tokat’ın en çok ihtiyacı olan projelerden biri midir” sorusuna vatandaşların % 88,79'u ‘Evet’ cevabı verirken, bu soruya ‘Hayır’ cevabı verenlerin oranı % 11,21 oldu.

“Kentsel Dönüşüm Tokat’ta yapılacak gerekli çalışmalar arasında size göre kaçıncı sıradadır” sorusuna 1’inci sırada diyenlerin oranı % 48,97 oranında gerçekleşti. Kentsel dönüşüm çalışmalarının gerekliliğini 2’nci sırada görenlerin oranı % 7,73, 3’üncü sırada görenlerin oranı % 10,31 şeklinde gerçekleşti.  Ankete katılan vatandaşların % 2,84’ü dördüncü, % 4,9’u beşinci, % 2,45’i altıncı, % 4,12’si yedinci, % 3,74’ü sekizinci, % 1,8’i dokuzuncu ve % 13,14’ü onuncu sırada cevabını verdi.

4a5c148a-5a9d-4550-b13b-373e4cc9a47a

Kentsel Dönüşüm konusunda yaptıkları kamuoyu araştırması hakkında açıklamalarda bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Basın toplantısında duyurduğumuz kentsel dönüşüm hamlesi hakkında kıymetli hemşerilerimizin görüşlerine başvurduk. Bizler bütün toplantılarımızda, halkımız ile bir araya geldiğimiz her buluşmada hemşerilerimizin görüşlerine başvuruyoruz. Yapacağımız çalışmalarla ilgili birlikte karar verme sürecini gerçekleştiriyoruz. Bu her zaman bizim şiarımız oldu. Yaptığımız bu araştırmada özellikle kentsel dönüşüm yapmayı planladığımız mahallelerdeki hemşerilerimizin görüşlerine başvurduk. Fikirlerine başvurduğumuz hemşerilerimizin kentsel dönüşüm çalışmaları noktasındaki ankette yazılı olarak cevap verdikleri duygu ve düşüncelerini de tek tek okuyarak, halkımızın beklentilerini tam olarak tespit ederek süreci gerçekleştireceğiz. Bilimsel veriler ve halkımızın istekleri, düşünceleri bizim referans noktamızdır. Ülkemizde yaşanan depremle birlikte bir Türkiye gerçeği olarak karşımıza çıkan kentsel dönüşüm noktasında bizler Tokat olarak kentsel dönüşümü önceliğimiz olan konuların başına aldık. Bu şekilde de çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Tokat'ın Antika Hazineleri, Usta Ellerde Yeniden Hayatlar Buluyor Tokat'ın Antika Hazineleri, Usta Ellerde Yeniden Hayatlar Buluyor

8d2bc18b-6239-41d8-82a0-ebfc013db7d7