Tokat Balkan Türkleri Derneği Yönetim Kurulu, Kazakistan'da yoğun yağışlar nedeniyle yaşanan ve birçok yerleşimi etkisi altına alan sel felaketiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Temiz Tokat İçin Anlamlı Etkinlik Temiz Tokat İçin Anlamlı Etkinlik

Dernek yönetimi yaptığı açıklamada, kuraklık ve sel gibi doğal afetlerin Türk milletini derinden üzdüğünü belirtti. Dernek yönetimi, Kazakistan başta olmak üzere tüm Türk dünyasının afetin yaralarını tez zamanda saracağına inandıklarını kaydederek şu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

''Kardeş ülkemiz Kazakistan’ın birçok bölgelerinde içinde bulunduğumu haftada yaşanmakta olan büyük sel felaketi Türk milletini derinden üzmektedir. Çok geniş bir alanda, birçok yerleşim merkezinin su baskınlarına maruz kalmakta olduğu ve on binlerce kişinin yaşadıkları bölgelerden tahliye edildiği bu felaketi yaşayan Kazak kardeşlerimize büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Kazakistan başta olmak üzere bütün Türk Dünyası’nın seferber olarak bu felaketin maddi ve manevi yaralarını tez zamanda saracağına inanıyoruz. Felaket nedeniyle buruk karşıladığımız Ramazan Bayramı günlerinde Yüce Tanrı’mız Kazak kardeşlerimize yardımını esirgemesin…''

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)