Salı Pazarında Fiyatlar Düştü Yoğunluk Arttı Salı Pazarında Fiyatlar Düştü Yoğunluk Arttı

Çat Kasabasında yapılan kapanış programına Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Çat Belediye Başkanı Ramazan Altun, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Demirtürk, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Nilay Elibol, Gençlik Merkezi Müdürü Kazım Elmas, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özgür Alparslan yapmış olduğu açılış konuşmasında Kelebek Etkisi projesi ile ilgili bilgiler aktardı. Alparslan, proje ile birlikte sağlıklı nesiller yetiştirmek amacıyla doğurgan çağdaki anne adaylarımıza sağlık hizmeti verildiğini ifade etti. Prof. Dr. Özgür Alparslan desteklerinden dolayı tüm paydaşlara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Gençlik Merkezi Müdürü Kazım Elmas yapmış olduğu konuşmada gençler için birçok projenin gerçekleştirildiğini belirterek bu kapsamda her zaman çalışmaya devam ettiklerini söyledi. Üniversite ile işbirliklerinin yapıldığını ifade eden Elmas işbirliklerinin devam edeceğini belirtti.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Nilay Elibol, hamilelik aşamasının önemine vurgu yaparak insan hayatına katkı sağlarken anne adaylarının koruyucu sağlık hizmetleriyle buluşturulmasının ilk hedef olduğunu söyledi. Katkı ve katılımlarından dolayı dinleyicilere teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Demirtürk yapmış olduğu konuşmada Ülkemizde sağlığın birçok alanında önemli aşamalar kaydedildiğini belirtti. Proje hakkında da bilgiler aktaran Demirtürk katkılarından dolayı Rektörümüze, Tokat İl Sağlık Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne teşekkürlerini sundu.

Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu konuşmada, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin Tokat ve bölgesine yüksek katkı sağlayan, eğitim öğretimin yanı sıra toplumla bütünleşen ve insanlarla birebir iletişim kuran bir üniversite olduğunu belirterek Kelebek Etkisi projesinin bunun güzel bir örneği olduğunu ifade etti. Proje kapsamında Tahtoba Köyü, Şenyurt Kasabası, Küçük Bağlar Köyü, Güryıldız Kasabası, Çat Kasabası, Semerci Köyünde bulunan 15-49 yaş arası doğurgan çağdaki kadınlara ulaşıldığını söyleyen Rektör Yılmaz, projenin hem vatandaşlara hem de öğrencilere pek çok kazanım sağladığını belirtti. Rektör Yılmaz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi olarak topluma katkı sağlayan tüm projelerde yer alacağını belirterek bu projede yer alan paydaşlarımıza, Üniversitenin Ebelik bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerine projede yer alan hastalara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmalar akabinde Öğr. Gör. Dr. Gizem Çıtak tarafından proje ile ilgili sunum gerçekleştirildi.

Program sonrasında Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Çat Belediye Başkanı Ramazan Altun’u makamında ziyaret etti.

xein4ugsnpavjakec5jvmw1l2pqdng3v