Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleşen programa Tokat  Valisi Numan Hatioğlu, Ak Parti Tokat Milletvekili Dt. Cüneyt Aldemir, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Eğri ve Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, Rektör danışmanları, dekanlar, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz yapmış olduğu konuşmada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 85’inci yıl dönümünde Atatürk ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle andığını belirtti. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Üniversite olarak Türkiye’nin ilerlemesi için bilimsel, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda yüksek gayret gösterildiğini ifade etti. Rektörümüz programa katkılarından dolayı öğretim üyelerimize teşekkürlerini ileterek konuşmasını sonlandırdı.

Tokat’ta Aile Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor Tokat’ta Aile Haftası Etkinlikleri Devam Ediyor

Programda Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. İsmet Türkmen, “Mustafa Kemal Atatürk'ün Liderlik Özellikleri ve Cumhuriyet” adlı konferansını gerçekleştirdi. Türkmen, konferansında Atatürk’ün liderlik özelliklerinden bahsederek dönemin şartları ve Cumhuriyete giden süreç konusunda bilgiler aktardı. Türkmen, Atatürk’ün Cumhuriyet hakkındaki fikirlerine de yer vererek konferansını sonlandırdı.

Konferans sonrasında Üniversitemiz Devlet Konservatuvar tarafından “10 Kasım Atatürk’ü Anma” konseri düzenlendi. Program, teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.