Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, akademik üretimi teknolojik inovasyonla birleştirme vizyonu doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, geleceğin teknolojileri olarak kabul edilen yapay zekâ, otonom sistemler ve insansız hava araçları (İHA) üzerine yürütülen çalışmaları mercek altına aldı.

Yapay Zekâ ve Akıllı Sistemler Öne Çıkıyor

Ziyaret sırasında akademisyenlerden projelerin teknik detayları hakkında bilgi alan Rektör Yılmaz, özellikle şu alanlardaki çalışmaları değerlendirdi:

Görüntü İşleme ve Veri Analitiği: Verilerin anlamlandırılması ve dijital gözlem yetenekleri.

Otonom Karar Sistemleri: İnsan müdahalesine gerek duymayan akıllı mekanizmalar.

Akıllı Kontrol Uygulamaları: Mühendislik çözümlerinde verimliliği artıran yeni nesil yazılımlar.

Akademisyenler, geliştirilen bu çözümlerin sadece teorik bilgiyle sınırlı kalmadığını; sanayi iş birlikleri yoluyla reel sektöre katkı sağlayacak bir yapıya büründüğünü vurguladı.

"Üniversiteler Sadece Bilgi Değil, Teknoloji Üretmeli"

Projeleri yakından inceledikten sonra açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, üniversitelerin üstlenmesi gereken stratejik role dikkat çekti. Yılmaz, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

"Üniversitelerimiz yalnızca bilgi üreten merkezler değil, aynı zamanda bu bilgiyi somut teknolojiye dönüştüren kurumlar olmalıdır. Fakültemizde yürütülen Ar-Ge çalışmaları, bilimsel üretim kapasitemizi en üst seviyeye taşıyor. Mühendislik alanındaki bu vizyoner projeleri desteklemeye kararlılıkla devam edeceğiz."

Ziyaret, Ar-Ge çalışmalarının sürdürülebilirliği ve yeni iş birliği imkânlarının görüşülmesinin ardından sona erdi.

Erbaa’da Nefes Kesen Tatbikat! Miniklerin Heyecanı Gözlerinden Okundu
Erbaa’da Nefes Kesen Tatbikat! Miniklerin Heyecanı Gözlerinden Okundu
İçeriği Görüntüle

Kaynak: DHA