Rektör Yılmaz yapmış olduğu konuşmada “Mehmet Akif sadece bir şair değil, bir vatansever, bir düşünür ve aynı zamanda asil milletimiz için bir ilham kaynağıdır. İstiklal Marşındaki dizeleriyle Milletimizin bağımsızlık mücadelesini en güzel şekilde dile getirmiş ve Milletimizin kalbinde ölümsüzleşmiştir. Bugün O’nun eserleriyle bir araya gelmekten büyük onur ve mutluluk duyuyorum. Mehmet Akif Ersoy’un eserleri sadece bir dönem değil tüm zamanların insanına hitap eden evrensel mesajlar içermektedir. Mehmet Akif, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, özgürlük mücadelesi gibi temel değerleri işleyen şiirleri ile bize yol göstermeye devam ediyor” dedi. Rektörümüz, Mehmet Akif Ersoy’un bıraktığı mirası yaşatma, genç nesillere aktarma ve bu değerleri korumanın hepimizin sorumluluğu olduğunu ifade ederek “Mehmet Akif’in gösterdiği yolda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. Programa katkı verenlere ve katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Akabinde programa geçildi. Anma programında Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Akgül konuşmacı olarak yer alırken Öğr. Gör. Duygu Aslan, Arş. Gör. Zahid Yurdagül, Arş. Gör. Sümeyye Torun, Öğr. Gör. Murat Ersoy, Arş. Gör. Münevver Güdendede, Dr. Öğr. Üyesi Faysal Arpaguş, Hafız Akif Kılıç ve Hafız Ziya Şenol sazende ve hanende olarak görev aldı. Akgül, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve kişilik özellikleri ile ilgili ayrıntılı bilgileri dinleyicilere aktarırken sazende ve hanendeler bestelenmiş şiirlerin icrasında bulundu.

2023 ve 2024'te Tokat'ın Turizm Hareketliliği: Konaklama İstatistikleri Değerlendirildi 2023 ve 2024'te Tokat'ın Turizm Hareketliliği: Konaklama İstatistikleri Değerlendirildi

Mehmet Akif Ersoy'u anma programı teşekkür belgesi takdimi ile son buldu.

Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)

Editör: Şaban Konyar