Temiz Tokat İçin Anlamlı Etkinlik Temiz Tokat İçin Anlamlı Etkinlik

Rektör Yılmaz yapmış olduğu açıklamada öncelikle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı. Üniversitemizde Kadın Dostu Kampüs anlayışının yaygınlaştırılacağını belirten Rektör Yılmaz Üniversitenin, tüm kadın personel ve öğrencilerimizin kampüslerimizde kendilerini daha güvende ve mutlu hissetmeleri için gereken çalışmaları yürüttüğünü kaydetti.
Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yrd. Dr. Öğr. Üyesi Vasviye Eroğlu yapmış olduğu açıklamada Kadın Dostu Kampüs konusunda bilgiler aktardı. Eroğlu, “Kadın Dostu Kampüs anlayışı ile kadın öğrencilerin ve çalışanların kampüs içerisinde kendilerini güvende hissettiği, kadınların temsil gücünün yüksek olduğu, kadın sorunlarına duyarlı, verimli çalışma ve öğrenme ortamlarının olduğu bir kampüs hedeflenmektedir” dedi.
Kadın ve Aile Çalışmaları Kulübü Başkanı Beyza Küçükduman yapmış olduğu açıklamada, 8 Mart Etkinlikleri Kapsamında kulüp üyeleri tarafından anahtarlık yapıldığını ve sabah saatlerinden itibaren kadın çalışanlara takdim edildiğini belirtti. Küçükduman, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla stant açıldığını ve fotoğraf sergisi düzenlendiğini ve daha da büyümeyi hedeflediklerini söyledi.
Etkinlikler kapsamında Rektör Yılmaz, “Kadın Dostu Kampüs İçin Bir İz De Sen Bırak” etkinliğinde parmak boyası yaptı. Ayrıca, Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere de ödülleri takdim edildi.
Etkinlikler kapsamında Üniversite bünyesinde faaliyet gösteren öğrenci kulüpleri tarafından Filistin yararına kermes düzenlendi. TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz ve Tokat İl Müftüsü Esat Yapıcı kermesi gezerek bilgi aldı. İl Müftüsü Esat Yapıcı tarafından Filistinli şehitler için dua edildi.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)