Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mücahit Eğri, iyot kullanımının önemine ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Ülkemizde farklı illerde iyot yetersizliği durumunu araştırdıklarını belirten Eğri, halihazırda hafif düzeyde iyot yetersizliği bulunan bölgeler olduğunu söyledi.

İyot yetersizliğinin vücutta bir hormonun yapısına katılarak sağlık sorunlarına neden olabileceğini vurgulayan Eğri, özellikle bebeklik ve hamilelik döneminde bu durumun büyük önem arz ettiğini belirterek, bebeğin iyot yetersizliğine maruz kalması halinde, merkezi sinir sisteminin gelişiminde aksamalar yaşanabileceğini ve bu etkilerin ömür boyu süreceğini söyledi.

TOGÜ'de Kadın Akademisyenler Cam Tavan Sendromu ile Mücadele Ediyor TOGÜ'de Kadın Akademisyenler Cam Tavan Sendromu ile Mücadele Ediyor

Zihinsel gelişim ciddi şekilde etkilenebileceğini vurgulayan Eğri, matematik öğrenme yeteneğinin de iyot yetersizliği sebebiyle belirgin bir biçimde etkilenebileceğini ifade ederken, ülkemiz mevcut olan tuzların yasal olarak iyotlanması gerektiğine dikkat çekti. Prof. Dr. Eğri, sofralarda iyotlu tuz kullanımının teşvik edilmesini arzuladıklarını ifade etti.