Erbaa'da Kurban Bayram Öncesi Atm Önlerinde Uzun Kuyruklar Oluştu Erbaa'da Kurban Bayram Öncesi Atm Önlerinde Uzun Kuyruklar Oluştu

Terme pidesi, Özler Pide ve Çorba Salonu Otomotiv İnşaat Arı. San. Tic. Ltd. Şti. tarafından 02.03.2010 tarihinde tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür.

Bugün gazetemiz okurları için Aycan Sever, Terme Pidesi nasıl yapıldığını anlattı. Sever, yapılışı için malzeme listesi ve yapılışını anlattı. Aycan Sever: Terme Pidesi Tarifi Ait Olduğu İl: Samsun Porsiyon: 4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 90 Dakika Malzemeler Miktar Buğday unu 500 gram Yaş hamur mayası 3 gram Su 300 mililitre Şeker 3 gram Tuz 10 gram Dana kıyma 300 gram Kuru soğan 1 adet Sıvıyağ 50 mililitre Yapılışı Un, maya, şeker, tuz ve su ile yoğrularak hamur elde edilir. Hamur yapılırken su yavaş yavaş ilave edilir ve kıvama alıncaya kadar yoğrulur. Elde edilen hamur 200 gramlık bezelere bölünür. Bölünen bezeler bez içerisinde yirmi dakika dinlendirilir. Hamur dinlenirken iç harcı hazırlanır. Kıyma ve kuru soğan uygun bir tavada yağda kavrularak pişirilir. İç malzemesi, kuşbaşı etli, çökelekli, kıymalı kaşarlı, sucuklu, pastırmalı, yumurtalı ya da karışık olarak hazırlanabilir. Hamur el ile yaklaşık yetmiş beş santimetre uzunluğunda ve on beş santimetre genişliğinde açılır. İçerisine harcı konularak kenarları kıvrılır. Hazırlanan pideler odun ateşi ile yanan fırına sürülerek kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan pidenin üstünde kalan unlar fırça ile temizlenir. Pidenin kenarına yağ sürülüp dilimlenerek servise hazırlanır.

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)