Tokat’ı daha temiz, daha sağlıklı ve daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için Tokat Valiliği öncülüğünde Tokat İl Özel İdaresi tarafından başlatılan “Temiz Tokat” Projesi meyvelerini vermeye başladı.

Projenin başlamasının üzerinden geçen 20 gün içerisinde 12 köyün tamamında detaylı temizlik ve geri dönüşüm çalışmaları büyük bir titizlikle gerçekleştirildi.

Tokat İl Özel İdaresi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından oluşturulan ve yaklaşık 60 kişiden oluşan mobil ekipler, özel ekipmanlarla köylerin tamamında temizlik faaliyetlerini büyük bir hızla gerçekleştiriyor. Bir yandan kırsalda temizlik faaliyetleri yürütülürken bir yandan da köy sakinlerine geri dönüşüm ve temizlik konularında farkındalık oluşturacak bilgilendirme çalışmalarına devam ediyorlar. Temiz Tokat Projesinde oluşturulan ekipler Tokat Merkeze bağlı; Ballıdere Köyü, Kızıl Köy, Şen Köy, Karakaya Köyü, Çamağzı Köyü, Yazıbaşı Köyü, Gökdere Köyü, Kömeç Köyü, Büyükyıldız Köyü, Küçükyıldız Köyü, Merkez Yeşilyurt Köyü ve Dedeli Köylerinde detaylı temizlik ve geri dönüşüm çalışmalarını tamamladılar.

Tokat İl Özel İdaresi tarafından çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada “Temiz Tokat” ve “Yeşil Bayraklı Köyler” projelerinin büyük bir titizlikle devam ettiği belirtildi.

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada: "Sayın Valimiz Numan Hatipoğlu Başkanlığında başlatılan ve Tokat İl Özel İdaresi Çevre koruma ve kontrol müdürlüğümüz sorumluluğunda yürütülen “Temiz Tokat” Projesi büyük bir hızla devam ediyor. Türkiye’de bir ilk olan “Yeşil Bayraklı Köyler” projesinin uygulamasında yer alan mobil ekiplerimiz Tokat’ımızın kırsalında, ilçelerimizi, beldelerimizi ve köylerini temizliğe devam ediyorlar. Temiz Tokat sloganıyla çıktığımız bu kutlu yolda yaklaşık 20 günlük süre içerisinde 12 köyümüzün tamamında temizlik ve geri dönüşüm noktasında çalışmalarımızı tamamladık. Planlamamız doğrultusunda Tokat’ımızın tüm köylerinde kurumlarımızın işbirliğinde çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Erbaa'da Mutfak Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı Erbaa'da Mutfak Tüpü Patlaması: Bir Kişi Yaralandı

Temizlik, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında yaptığımız çalışmalarımıza imece usulüyle destek olan, gönül veren bütün köy sakinlerimize, değerli Tokatlılara teşekkür ederiz.” İfadelerine yer verildi.

Murat Berber   Kelkit Gazetesi (Özel)