Olayın, tekneye davet edilen kişilerin konaklama talebi nedeniyle yaşandığı öne sürüldü.

Olayın Geçmişi: Denizde Başlayan Kavga Ölümle Bitti

20 Temmuz akşamı saat 19.30 sıralarında, Kocabahçe Koyu'nda demirli olan 'Arda Deniz' isimli teknede Arda Deniz Onat ile Sinan Yetkin, Selim Yetkin ve Coşkun Volkan Canfedai arasında çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Kavga sırasında Onat, başına aldığı darbe sonucu denize düştü. Babası Kenan Onat tarafından baygın halde sudan çıkarılan genç adam, Sahil Güvenlik ekipleri aracılığıyla kıyıya ulaştırıldı ancak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ticarethanelerde Fiyat ve Dara Alma Denetimi
Ticarethanelerde Fiyat ve Dara Alma Denetimi
İçeriği Görüntüle

Üç Şüpheli Tutuklandı

Kavgada yaralanan üç şüpheli Marmaris Devlet Hastanesi'nde tedavilerinin ardından gözaltına alındı. Hakim karşısına çıkarılan Sinan Yetkin, Selim Yetkin ve Coşkun Volkan Canfedai, "kasten öldürme" ve diğer suçlamalarla tutuklandı.

Soruşturmada Yeni Detay: Kavga Konaklama Yüzünden Çıktı

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında olayın çıkış nedenine dair yeni bilgilere ulaşıldı. İddiaya göre:

Tekne, 3 kadın tarafından kiralandı.

Kiracı kadınlar, Antalya’dan gelen erkek arkadaşlarını da tekneye davet etti.

Ancak tekne sahibi Kenan Onat ile oğlu Arda Deniz Onat, sadece iki kamarası olan teknede altı kişinin konaklamasına izin veremeyeceklerini belirtti.

Bu uyarının ardından taraflar arasında çıkan sözlü tartışma büyüdü ve şiddetli kavgaya dönüştü.

Cenazede Gözyaşı Sel Oldu

Hayatını kaybeden Arda Deniz Onat, 21 Temmuz’da Bozburun'da gözyaşları içinde toprağa verildi. Baba Kenan Onat’ın acısı yürek burktu.

Soruşturma Sürüyor

Savcılık, hem olayın kasten cinayet mi yoksa kasten yaralama sonucu ölüm mü olduğu yönünde detaylı incelemelerine devam ederken, tanık ifadeleri, teknedeki kamera kayıtları ve adli tıp raporları da soruşturma dosyasına ekleniyor.

Kaynak: DHA