Olay, ilçedeki Hacı Bayram Türkoğlu Bulvarı üzerinde meydana geldi. Sürücü Y.G., motosikletinin ön tekerini kaldırarak yani “wheelie” yaparak ilerledi ve trafikte ciddi bir tehlike yarattı. Bu anlar, çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi ve kısa sürede polisin dikkatini çekti.

Görüntülerin incelenmesinin ardından polis ekipleri, sürücüyü kısa süre içerisinde tespit etti ve gözaltına aldı. Yetkililer, Y.G.’nin hem kendi güvenliğini hem de trafikteki diğer sürücü ve yayaların güvenliğini tehlikeye attığını belirtti. Olayın ardından, sürücüye ağır yaptırımlar uygulandı. Y.G.’nin ehliyetine 60 gün süreyle el konuldu ve motosikleti de aynı süreyle trafikten menedildi. Ayrıca, sürücüye 46 bin TL idari para cezası kesildi.

Polis yetkilileri, bu tür tehlikeli davranışların trafikte ciddi riskler oluşturduğunu vurguladı. Özellikle motosiklet üzerinde yapılan teker kaldırma hareketlerinin, hem sürücünün kontrolünü kaybetmesine hem de kazalara yol açabileceğine dikkat çekildi. Yetkililer, vatandaşları trafikte kurallara uymaları konusunda uyardı ve tehlikeli davranışların cezasız kalmayacağını belirtti.

Olay, Dörtyol ilçesinde trafikte güvenliği sağlamak için yapılan denetimlerin önemini bir kez daha ortaya koydu. Yetkililer, sürücülerin kurallara uymalarının sadece kendi can güvenlikleri için değil, trafikteki diğer kişilerin güvenliği için de hayati olduğunu ifade etti. Motosiklet sürücülerinin özellikle hız ve tehlikeli manevralardan kaçınmaları gerektiği hatırlatıldı.

Gıda ve Hayvan Nakil Araçlarına Denetim
Gıda ve Hayvan Nakil Araçlarına Denetim
İçeriği Görüntüle

Özetle, Dörtyol’da meydana gelen olay, trafikte dikkatsiz ve tehlikeli sürüşün sonuçlarını gözler önüne serdi. Y.G.’ye uygulanan para cezası, ehliyetin geçici olarak alınması ve motosikletin trafikten men edilmesi, yetkililerin bu tür davranışlara karşı kararlı olduğunu gösterdi. Polis ekipleri, kurallara uymayan sürücülere karşı denetimlerin süreceğini duyurdu.

Kaynak: DHA