Elektrik Dağıtım Firması Çalışanları Akıma Kapıldı: 1 Ölü, 2 Yaralı Elektrik Dağıtım Firması Çalışanları Akıma Kapıldı: 1 Ölü, 2 Yaralı

Cumhuriyet'in 100'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında 1'inci TBMM'de tören düzenlendi. Kurtulmuş, Meclis-i Mebusan'da Celalettin Arif Bey tarafından kullanılan gong ile programı başlattı. Milletvekilleri, siyasi parti temsilcilerinin ve bürokratların katıldığı törende Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923 tarihinde TBMM Genel Kurul konuşması seslendirildi. Ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

'554 FİLİSTİNLİ ŞEHİDİMİZ VAR'

Kurtulmuş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelenin tüm kahramanlarını, ilk Meclis üyelerini yad etti. Kurtulmuş, dün Osmanlı cihan devletini parçalayabilmek adına birleşen tüm şer güçlerin bugün de Orta Doğu'yu kan gölüne çevirmekle meşgul olduklarını söyleyerek, "Tüm dünyanın gözleri önünde acımasızca katledilen ve soykırıma tabi tutulan Gazzeliler ve Filistin halkı geçen yüzyılda cumhuriyetimize giden tüm savaşlarda, tüm cephelerde Anadolu insanıyla birlikte olmuş, dedelerimizle yan yana, aynı siperlerde, aynı cephelerde savaşmışlardı. Romanya'da, Galiçya'da, tüm şark cephelerinde, Irak'ta, Hicaz bölgesinde, Çanakkale'de çarpışan fedai can eden Filistinli, Gazzeli şehitlerimiz dedelerimizle birlikte toprağın kara bağrında sıra dağlar gibi yatmaktadırlar. Genelkurmay Başkanlığımızın şehit defterlerinde isimleri yazılı olan, yani isimlerini bildiğimiz ve tespit ettiğimiz 554 Filistinli şehidimiz mevcuttur. Bunların her birisini saygıyla anıyorum. Bir kısmının da dün resimlerini bir kere daha çektirerek aldım. Çanakkale'deki şehitlik abidesinde Gazzeli, Nabluslu Kudüslü Mehmetlerin yaptığını biliyoruz ve onlara gerçekten şükranlarımızı bir kere daha ifade etmek istiyorum" dedi.

Editör: HABER MERKEZİ