Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a geçtiğimiz günlerde lösemi teşhisi konulmuştu. Esma Esad'ın hayatını kaybettiği iddia edildi. Tasnim News ise iddiaların resmi kaynaklarca doğrulanmadığını yazdı.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a mayıs ayında lösemi teşhisi konulmuştu. Esma Esad'ın hayatını kaybettiği iddia edildi. Konu hakkında sosyal medyada çok sayıda paylaşım yapılırken Tasnim News ise farklı bir iddiada bulundu. Henüz bir resmi açıklama gelmedi.

Esma Esad Kimdir?

Tayvan’ı Gaemi Tayfunu Vurdu: Ordu Harekete Geçti Tayvan’ı Gaemi Tayfunu Vurdu: Ordu Harekete Geçti

Esma Fevvaz el-Esad 11 Ağustos 1975 Londra’da doğdu. Suriye devlet başkanı Beşşar Esad'ın eşidir. 3 çocuğu vardır. Daha önce yatırım bankacılığı alanında kariyer yapmış, Hafız Esad'ın ölümünden sonra, Aralık 2000'de Devlet Başkanı Beşşar Esad ile evlenerek ve Suriye'ye taşınarak bankacılık kariyerini bırakmıştır. Esma Esad aynı zamanda İngiliz vatandaşlığına sahiptir.

Esma Esad, Suriye devletinin vatandaşlarla ilişkilerinin en önemli bir parçası olarak analistler ve medya tarafından gösterilmiştir. Kadın hakları ve eğitimi konusunda üst düzey pozisyonlar alarak halk tarafından çok sevildi.

8 Ağustos 2018 de Suriye Cumhurbaşkanlığı resmi X hesabından meme kanserine yakalandığı duyuruldu.[2] Yaklaşık bir yıl boyunca tedavi gören Esma Esad, 4 Ağustos 2019 da Suriye Devlet Televizyonu'na kanseri yendiğini açıkladığı bir röportaj ile duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi