Turhal  Mimar Sinan ilkokulunda 213, Yeşilyurt milli Hâkimiyet ilkokulunda 172 ve Pazar Atatürk ilkokulunda da 46 öğrenci olmak üzere 13-15 Mart 2024 tarihlerinde yapılan eğitimlere toplam olarak 431 öğrenci katılmış ve daha önce yapılan eğitimlerle birlikte bugüne kadar 806 öğrenciye eğitim verildi. Eğitimlerin tüm ilçelerde devam edeceği bildirilidi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Koordinasyonunda Su Verimliliği Seferberliği kapsamında toplumun bütün kesimlerinde su verimliliği kültürünün oluşturulması hedeflenmekte olup bu doğrultuda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü müşterek çalışmaları ile ilkokul öğrencilerine yönelik okullarda su verimliliği eğitimleri Z. Mühendisi Ahen Mustafa Aypar tarafından veriliyor.
Eğitimlerde suyun önemi, suyun tasarruf edilmesi ve verimli kullanılması, iklim değişikliği ve küresel ısınma gibi konularda çocuklarda bilinçlendirme ve farkındalık oluşturmak amacıyla Su ile ilgili “AZALT, YENİDEN KULLAN ve DEĞİŞTİR (Bozuk ve çok su tüketen aletleri)” tedbirlerinin önemi vurgulanmaktadır.

"Çiçek Gönderme Bağış Yap!" Kampanyası Sonucu: 42.297 TL Bağış Toplandı "Çiçek Gönderme Bağış Yap!" Kampanyası Sonucu: 42.297 TL Bağış Toplandı

Muhabir: Hüsamettin Akçay Kelkit Gazetesi (Özel)