Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; ‘’İlimizin kalkınmasına ve ekonomisine değer katacak, istihdamı ve hemşerilerimizin refahını artıracak projeler için bakanlarımıza yaptığımız ziyaretlere devam ediyoruz. Bu bağlamda Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn. Mustafa Varank’la bir görüşme gerçekleştirdik.  Tokat’ımızın ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayan Organize Sanayi Bölgelerimiz başta olmak üzere ilimizde devam eden projeleri değerlendirdik.

TBMM, 'İsrail-Filistin' Gündemiyle Toplandı TBMM, 'İsrail-Filistin' Gündemiyle Toplandı

Tokat’ımızda faaliyet gösteren, yurtiçi ve yurtdışına yönelik üretim yapan firmalarımızın ve işletmelerimizin artan üretimleri sonucunda mevcut Organize Sanayi Bölgelerimizde yeni alanlara ihtiyaç duyulmaktadır. Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılan yeni havalimanımızın da etkisiyle inanıyoruz ki Organize Sanayi Bölgelerimize olan talep daha fazla artacak, ilimiz üretim ve yatırım için önemli bir merkez haline gelecektir. Bu kapsamda Tokat Organize Sanayi Bölgesi 3. Kısım için kamulaştırma işlemlerinin hızlandırılması, Erbaa Organize Sanayi Bölgesi 2.Kısmının imar işlerinin bir an önce tamamlanması, 3. Kısım için yer tespiti ve kamulaştırma işlemlerinin yapılması, Niksar ve Turhal Organize Sanayi Bölgelerinin genişletme çalışmalarının başlatılması, Tokat Organize Sanayi Bölgesi arıtma tesisinin ihalesi için destek taleplerimizi Sayın Bakanımızla istişare ettik.

Yapmış olduğumuz çalışmalarla Tokat Genelinde Organize Sanayi Bölgelerimizde faaliyet gösteren firmalarda 15.000 olan sigortalı çalışan sayımızı 30.000’e çıkarmak ve istihdam alanlarını artırmak en büyük hedefimizdir.

İlimizin önemli turizm merkezlerinden birisi olan Ballıca Mağaramız için Kalkınma Ajanslarından almış olduğumuz desteklerin artırılmasına yönelik talebimizi Sayın Bakanımızla paylaştık.

                Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen uygulandığı illerde yerel dinamikleri harekete geçirerek istihdamı ve sosyal girişimciliği canlandıran SOGEP programını ve ilimizde hazırlanan projeleri değerlendirdik.

Sayın Bakanımıza ilimize ve projelerimize gösterdiği ilgi ve verdiği destekten ötürü teşekkür ediyoruz’’denildi.

Editör: TE Bilişim