CHP Tokat Milletvekili  Kadim Durmaz’ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk  Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Milletvekili Durmaz yayınlamış olduğu mesajında şu ifadelere yer verdi; “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir”23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı Kutlu Olsun!

Sıfır Atık Projesi Protokolü İmzalandı Sıfır Atık Projesi Protokolü İmzalandı

“Türk milletinin idare şekli kuvvetler birliği esasına dayanır. Hâkimiyet birdir. Kayıtsız şartsız milletindir.” M. Kemal Atatürk Bugün; savaşlara, işgallere, darbelere karşı durmuş Gazi Meclisin 102. Kuruluş yıl dönümü; Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımıza bayram ilan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 23 Nisan 1920 ‘de yeni bir Türk devletinin kuruluşunun temeli atıldı. Milli İrade saraydan alınıp aziz milletimize verildi. 23 Nisan 1920 “Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” sözünün tarihe geçtiği gündür. Bugün; çocukların ağlamadığı, barış ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir dünya düşüyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. Kutluyoruz çünkü bu bayram karanlığa karşı aydınlığı savunanların, tek adam rejimine karşı demokrasiyi savunanların, insanı, doğayı, vatanı, yaşamı ve demokrasiyi savunanların bayramıdır. Bu bayram çağdaş, Laik Cumhuriyetin çocuklarının bayramıdır, bir bağımsızlık mücadelesinin bayramıdır, işte bu yüzden tüm karanlıklara rağmen inatla, ısrarla kutlanmalıdır. Bugün ulusal egemenliğimizin, bağımsızlık ve demokrasi mücadelesinin 102. Yılını daha büyük kararlılıkla ve coşkuyla karşılıyoruz. Ulusumuzun cumhuriyetle perçinlemiş egemenliğini yok saymaya çalışanlara en güzel yanıtı, azmi ve kararlılığı ile bu büyük mirasın varisi olan çocuklarımız verecektir. Bize bağımsızlığımızı ve ulusal egemenliğimizi kazandıran, laik Cumhuriyeti kuran, demokratik ve laik Cumhuriyeti kuran, dünyada çocuklara bayram olarak bugünü veren tek lideri, ulu önder Atatürk’ü hasretle ve minnetle anıyorum. Cumhuriyet; çocuklarımıza kalmış en büyük miras, en aydınlık gelecektir. Cumhuriyetimizi, Atatürk ilke ve devrimlerini, ulusal bağımsızlığımızı korumak adına yılmadan, yorulmadan mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bu duygularla aydınlık geleceğimiz çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim