AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkanı Ali İhsan Yavuz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve MHP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylık belgesini YSK'ya teslim etti. 

MHP'Lİ AKÇAY: ADAY BELLİ, KARAR NET

YSK çıkışında basın mensuplarına açıklamada bulunan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak kararlaştırdıklarını belirterek, "Bu kararın ve başvurunun ülkemize ve milletimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz. Biz MHP olarak; 'Aday belli, karar net' diyorduk. Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan'dır" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ise Cumhur İttifakı'nın 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi sırasında kendiliğinden doğan bir ittifak olduğunu ve sadece ittifak değil, Türkiye'ye yönelik iç ve dış kaynaklı girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş, bu çerçevede sürdürülecek tarihi bir birliktelik olduğunu ifade ederek, "Cumhur İttifakı milli ve üniter bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti devletini ve Türk milletini ilelebet yaşatma iradesidir. Cumhur İttifakı Türkiye'yi hedef alan saldırılar karşısında parti çıkarları ve günlük siyaset hesapları yapmaksızın ortak bir duruş ortaya koymaya ve Türkiye'yi zayıflatarak uluslararası operasyonlara açık hale getirmeye yönelik her türlü faaliyetin karşısında yer almaya kararlıdır. 14 Mayıs demokrasi bayramında aziz Türk milleti; 1 artı 5, artı 2 Kandil yapılanmasına gerekli cevabı verecek ve attığı tokat Amerika'dan değil, Mars'tan duyulacaktır" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: KARARI YSK VERECEK

Sıfır Atık Projesi Protokolü İmzalandı Sıfır Atık Projesi Protokolü İmzalandı

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ise "14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiğimize dair belgeleri YSK'ya teslim ettik. Hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Basın mensuplarını sorularını yanıtlayan İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 3'üncü kez adaylığına ilişkin soru üzerine, "Seçim süreci başladıktan sonra seçimle ilgili her türlü karar YSK'nındır. Herkes her itirazını yapar, nihai kararı verecek olan YSK'dır mevzuatı dikkate alarak" ifadelerini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz da seçim takviminin ilan edilmesiyle birlikte işlemlerin hızlandığını belirterek, "Adayımız net. Dolayısıyla başvurumuzu da tamamladık. Allah hayırla neticelendirsin, güzel neticeler elde edelim, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim