Mustafa Arslan: "Yapılan tüm yatırımlar bir bütün olarak değerlendirildiğinde Tokat için hedeflerimiz bitmeyecek" dedi. Önümüzdeki yüzyılın Türk Yüzyılı olacağını da belirten Arslan, dünya bazında da ülkenin önemli bir yere geleceğine olan inancını: "Türkiye 10 büyük ekonomi arasında olacak" ifadeleriyle paylaştı.

VERGİLERİN YÜZDE 85’İ FAİZE GİDİYORDU

AK Parti Tokat Milletvekili Av Mustafa Arslan’ın konuşması şöyle oldu: “AK Parti’nin iktidara gelmesi ile beraber Cumhurbaşkanımızın vizyonuyla Türkiye’de hayal edilemeyecek işlere imza atıldı. Türkiye geneline baktığımızda 20 yıl öncesi ile bugünü karşılaştırdığımızda büyük işlerin yapıldığı ve büyük projelerin gerçekleştirildiğini görüyorum. Milletimize hizmet yolunda sağlık, turizm, enerji, eğitim ve her konuda çok büyük işler başardık. Türkiye genelinde ve Tokat il genelinde yapılan yatırımları vatandaşlarımız görerek her seçimde Cumhurbaşkanımıza oylarını vererek iktidar yaptı. 2023 Seçimlerinde de yine Cumhurbaşkanımıza oylarını vererek ilk turda seçileceğine inanıyoruz. Milletimiz her zaman sandıkta cevabını verdi ve yine verecek. 2002 de AK Parti iktidara geldiğinde vergilerimizin yüzde 85’i faize gidiyordu bugün ise bu rakam yüzde 11’lere düştü. Aradaki fark ise insanlarımıza sağlık, kültür, eğitim, enerji sanayi gibi yatırımlar olarak geri döndü. Her biri ayrı başlık altında incelenmesi gereken yatırımlardır.

SADECE TOKAT’A 25 MİLYARLIK YATIRIM

Tokat il geneline baktığımızda 25 milyarlık kamu yatırımı yapıldı. Tokat’ta her alanda gelişmelerin daha hızlı olarak artacağını hedefliyoruz. 5 tane organize sanayi bölgemiz var Tokat Havaalanı’nın yapılması ile organize sanayi bölgelerimize yatırım yapmak isteyen 80 tane yatırımcının talebi var. Organize sanayi bölgelerimizin genişletilmesi için çalışmalarımıza başladık. Sanayi Bakanımız ile yaptığımız görüşmelerde Tokat OSB’ye bin dönüm, Erbaa OSB’ye 300 dönüm devamında 400 dönüm toplam 700 dönüm, Niksar OSB’ye 300 dönüm ve Turhal OSB’ye 300 dönüm ilave yatırım alanını yatırımcıların hizmetine açacağız. Cumhurbaşkanımızın Mayıs ayında yayınlanan kararıyla Başçiftlik ve Sulusaray’da 6 bölge teşviklerden yararlanacak bir yatırım bölgesi ilan edildi. İnşallah buralara da yatırım gelecek bizde yeni yatırımcıların gelmesi halinde neler yapabiliriz onu değerlendirmesini yaptık. Sanayi imarlı Sanayi yatırımlarını yapabileceğimiz arsaları hızlı bir şekilde hazırlayıp yatırımcıların istifadesine sunacağız.

ÇAMLIBEL TÜNELİ HAYATA GEÇİYOR

Tokat Havaalanı Üniversitemizin ve Tokat turizminin gelişmesine katkıda bulunacak. Günde bir sefer olan sefer sayısını en kısa sürede ikiye çıkaracağız ve İzmir ile Antalya seferlerini başlatacağız. Havaalanı yatırımımız 1 milyar 200 milyon TL’ye ulaştı. İki büyük vizyon projemiz daha var Milletvekili olarak seçildiğimiz günden bu yana sıkı takipçisi olduk ve sürekli gündeme getirdik. Bu sene içerisinde onlarında ihalesini yapacağız. Bu projelerden biri Çamlıbel Tüneli 4 bin 750 metre uzunluğu olan çift yönlü tünel olacak ve ihalesini sene sonunda yapacağız. Diğer projemiz ise Niksar-Ünye arasını 57 km’ye düşürecek olan yol projemizdir. Hizmete açıldığında Karadeniz ile Akdeniz arasını en kestirme şekilde birleştirecek olan yol Tokat’ımızdan geçecek. Buda İlimizin gelişmesine büyük katkıda bulunacak. Yine ulaşımla ilgili Zile-Alaca yolundaki çalışmaları takip ediyoruz. Niksar yolumuzun çalışmaları devam ediyor 2023 seçimlerinden önce bitirip hizmete açmayı hedefliyoruz. Niksar yolu Türkiye’nin en pahalı yol yatırımlarından biri oldu Yağmurlu ve Dönekse köylerinin arasındaki coğrafi şartlar ciddi bir yatırım ve çalışma gerektirdi. Bunun yanında Başçiftlik ve Niksar yoluyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

OKUL VE EĞİTİME YATIRIM ÜSTÜNE YATIRIM

Tokat-Almus yolu çalışmalarımız devam eden yol projelerimizdir. Tüm bunları hesap ettiğimizde 10 milyar TL’lik bir ulaşım yatırımı olduğunu görüyoruz Tokatta. Bunların dışında sulama alanındaki yatırımlarımız devam ediyor. Eğitim yatırımları ile ilgili 150 eski okulumuzun yerine yenisini yapıyoruz 50 adet yeni okul yapıyoruz. 35 yeni anaokulu yapacağız. Okulların kütüphanelerinde iyileştirmeler yaptık. Kitap sayısını 340 binden 700 bine çıkardık sene sonuna kadar 1 milyon kitap olacak kütüphanelerde. Türkiye de ilkleri Tokatta yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının yatırım ile engelliler eğitim kampüsünü yakında bitirip vatandaşların hizmetine sunacağız. 50 dönümlük alanda Sosyal hizmet kampüsü hizmete açıldığında Türkiye de örnek bir proje olacak.

SPOR YATIRIMLARINI DA HATIRLATTI

Spor yatırımlarının bir kısmını hayata geçirdik bir kısmını da hayata geçirmek için çalışıyoruz.10 tane yüzme havuzu ve 3 tane portatif yüzme havuzu yaparak hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Kapalı spor salonları, Gençlik Merkezleri, Atletizm pistleri, Sentetik halı sahalar, Voleybol sahaları, Güreş eğitim merkezleri ve sporcu yetiştirme merkezleri ile Çok amaçlı kapalı spor salonları yaparak spor alanında büyük yatırımları vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 9 adet yeni kütüphaneyi hayata geçiriyoruz.

BARAJ SAYISI ARTTIRILDI

500 bin dönüm alanda arazi toplulaştırma devam ediyor. Alpu Barajı ile 40bin dönüm araziyi akıllı sulama sistemine kavuşturacağız. Zile'de Çekerek barajı ve Süreyyabey Barajının 1. kısmının ihalesi yapıldı 2. kısmının ihalesi yapılıyor 3 kısmın da ihalesi yakın zamanda gerçekleşecek. Proje bittiğinde Zile ovasında büyük bir alanın suyla buluşmasını sağlayacağız. Geçen yıl ihalesi yapılan Turhal Barajı'nın İkmal ihalesi yapıldı. Turhal Barajı ile Turhal ve Kemalpaşa köyleri arasındaki kanalın üstünde kalan arazilerin tamamını sulayacak. Kazova, Niksar ve Erbaa ovası kapalı sulama projesini bu sene ihale etmeyi düşünüyoruz. Bu sulama projelerimiz bittiğinde Tokat Tarımsal hasıla 3'e katlanacak. Kültür-Turizm alanında 23 tane proje yaptık müzeler, çocuk müzesi, hamam müzesi, taş eserler müzesi bunlardan biri. Kalelerimizde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tokat'ta Kültür Varlıkları Kurulu açılışı olacak.

TOKAT İÇİN HAYALLERİMİZ DEVAM EDİYOR

Milletvekili olarak seçildiğimiz zaman arkadaşlarımız ile istişarelerimizi yaptık. Hedefimdeki en büyük proje Niksar-Ünye yolu ile Çamlıbel tüneliydi. Ulaşım ile ilgili alt yapı sorunları halletmeden bulunduğumuz şehri geliştirmek büyütmek herhangi bir vizyon katmak mümkün değildir. Devam eden projeler için ciddi bir ivme kazandırdık. Hayalimizde olan havaalanını hayata geçirdik. Tokat havaalanı ile başlayan diğer havaalanları içinde şu an %50 yapım aşamasına ulaşmayanlar varken Tokat havaalanı bitti ve seferlerine başladı. Tokat -Erbaa için Topçam üzerinden bir kestirme yol yapılması için bir proje yapılmasını, devamında ise hayata geçirilmesini istiyorum. Milletvekili olarak vatandaşlarımızın refah seviyesini yükseltmek ve her türlü imkanlardan yararlanmasını istiyoruz.

TOKAT İÇİN HEDEFLERİMİZ ÇOK BÜYÜK

Tokat'ta bir Şehir Hastanesi yapımı için bir arsa arayışımız var bulduğumuz zaman bunun da takipçisi olacağız. Tokat'ın her il ve ilçesi için daha fazla yatırım çekmek ve elimizde bulunan bütün imkanları değerlendirmek adına her zaman çalışma içerisindeyiz. İlçelerimizdeki eksiklerin giderilmesi ve devam eden projelerin de bir an önce bitmesi için çabalıyoruz. Büyük yatırımları Tokat'a çekerek ilimizi ve ilçelerimizi geliştirme gayretindeyiz. İlçelerimiz üzerinde hayalini kurduğumuz projelerimiz var. Her ilçemizde ayrı ayrı önemli değerlerimiz var bunlara örnek olarak Niksar ilçemizin tarihi yapıları, Sulusaray ilçemiz de bulunan Sebastopolis Antik kenti gibi örnekler verilebilir. Turhal'da çevre yolu eksiğimiz var. Zile'de Zile Kalesi restorasyonu yapım çalışmasının bitirilmesi, Zile OSB için yatırımcıların getirilmesi, Zile-Alaca yolunun bitirilmesi ile gelecek olan yatırımların iyi değerlendirilmesi ve diğer ilçelerimizin geliştirilmesi için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Tüm bunları bir bütün olarak hayal ettiğimizde Tokat için hedeflerimiz ve hayallerimiz çok büyük.

AK Parti MKYK Toplandı AK Parti MKYK Toplandı

ÖNÜMÜZDEKİ YÜZYIL; TÜRK YÜZYILI OLACAK

Hükümetimiz vatandaşlarımızın pahalılıktan en az etkilenmesi için tüm önlemleri almakta. Bütün dünyayı etkisi altına alan pahalılık tabii ki Türkiye'de yansıdı. Kovid 19 salgını ile birlikte üretimde yaşanan aksaklıklar üretim ve tedarik zincirinde yaşanan problemler tüm dünyada enflasyonun yükselmesine sebep oldu. Arzda daralma yaşanması ve talepte patlama yaşanması ile arz talep arasındaki fark açıldı. Bu da fiyatların yükselmesine neden oldu. Türkiye daha büyük zorluklar yaşadı ve bu zorlukları da atlatacaktır. Türkiye'nin en büyük sorunu enerjide yaşanan sorundur enerjiye verilen rakam 60 milyar dolar üzerinde bu da cari açığa neden oluyor. Enerji açığını kapatmak için Karadeniz'de Sakarya-1 de bulduğumuz doğal gaz ve Akdeniz'de yaptığımız doğal gaz arama çalışmaları ile Güneydoğu Anadolu'da petrol ile ilgili çalışmalarımız var. Enerji ile ilgili problemlerimizi hallettiğimizde 60 milyar dolar ülkede kalacak ve bu da milletimizin istifadesine sunulacak. Ülkemizden geçen 4 tane büyük petrol-doğal gaz boru hattına sahibiz. Bu da Türkiye'yi enerji arz güvenliği açısından en önemli ülke haline getiriyor. İsrail ve Mısır doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya aktaracak doğalgaz boru hattı, Ukrayna - Rusya savaşı nedeniyle Avrupa'nın enerji ihtiyacını karşılamak için Irak'taki petrol ve doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya aktarılması söz konusu. Bu projelerin hepsinden Türkiye gereken payı alacaktır. Dolayısıyla hükümetimizin yaptığı bu yatırımı milletimizle beraber meyvesini alacağız. Akdeniz ve Karadeniz'de bulduğumuz doğalgaz Türkiye'deki konutların 25 yıllık doğal gaz ihtiyacını karşılıyor. Bunlar önemli imkanlardır ve bunları küçümsememek gerekir. Önümüzdeki yüzyıl Türk Yüzyılı olacak diye düşünüyorum. Türkiye'nin bulunduğu stratejik coğrafyası ile Türkiye'yi dünyada en önemli ülke haline getiriyor. Hedefimiz dünyadaki 10 büyük ekonomiden birisi olmak. Doğu Akdeniz'deki petrol ve doğal gazın değeri 100 trilyon doların üzerinde. Türkiye'nin 572 yıllık ihtiyacını karşılayacak bir enerji var biz bu enerjiyi milletimizin istifadesine sunacağız. Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliği kararlı tutumu ve taviz vermeden milletimizin menfaatlerini koruması sayesinde bu sorunları aşacağız.

TÜRKİYE MAZLUMLARA HER ZAMAN KAPISINI AÇMIŞTIR

Türkiye'de muhalefetin abarttığı kadar Bir mülteci sorunu yok konu vatandaşlarımızın hassas olduğu bir konu. Geçmiş dönemlerde de Türkiye mülteci kabul etti Afganistan savaşı sırasında gelen Afganlar, Irak savaşı sırasında gelen Iraklılar, Kafkasya’dan gelenler, Arnavutluk, Gürcistan, Kosova gibi iç karışıklıklar ve savaşın olduğu yerden Türkiye'ye gelenler oldu. Türkiye her zaman mazlumlara kapısını açmış bir ülkedir. Türk milleti olarak mazluma ve mağdura her zaman sahip çıktık çıkmaya da devam edeceğiz.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ İLE İSTİKRARLI BİR SİSTEM GELDİ

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tercih edilmesinin nedeni erken seçimleri önlemektir. Türkiye koalisyonlu dönemlerden çok çekmiş bir ülkedir. Ortalama Türkiye'de 14 günlük 45 günlük bir buçuk yıllık hükümetler oldu. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi koalisyonu ortadan kaldıran bir sistemdir. Milletimiz sandıkta Cumhurbaşkanı seçtiği zaman bir hükümet kurulmuş oluyor ve bir koalisyona gerek kalmadan hemen çalışmalarına başlıyor. Bu sistemle istikrar sağlanıyor. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile her alanda büyük yatırımlar gerçekleşiyor. Her hangi bir erken seçim kararı veya düşüncesi yoktur. Sahada olmamızın nedeni vatandaşlarımızın problemlerini dinlemek, tespit ettiklerimizi Meclisimizde dile getiriyoruz. Haftanın 4 günü Tokat'ta ve 3 günü Ankara'da çalışmalarıma devam ediyorum. Bu süreç içerisinde her zaman vatandaşlarımızla iç içeyiz. Çiftçilerimizin sanayicilerimizin işverenlerimizin işçilerimizin problemleri ni sahada yerinde görerek ilgili yerlere bunları bildiriyoruz. Bunlarla ilgili çözümlerin daha hızlı olması için çalışıyoruz. Cumhur ittifakının ittifak ortağı Milliyetçi Hareket Partisi de sahada.

UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞARAK TOKAT'A YATIRIM GELMESİNİ SAĞLIYORUZ

Tokat'ta güzel bir uyum var. Ak Parti Milletvekilleri olarak uyum içerisinde çalışıyoruz. Bu uyumun neticesi olarak çok ciddi yatırımları şehrimizde buluşturduk. Geçmiş dönemleri de değerlendirdiğimizde en yoğun Bakan ziyaretlerini yaparak Tokat için yatırımlar ve projeler üzerine sürekli çalışıyoruz.

GENÇLİĞE YAPILAN YATIRIMLAR TÜRKİYE'NİN GELECEĞİDİR

Bizim en büyük sermayemiz gençlerimizdir. Biz gençlerimize neler yapabiliriz neler yaptığımızda gençlerimizin çağdaş dünya ile rekabet içerisinde olmasını sağlayabiliriz bunun çalışmasını yapıyoruz. Gençlerimizin eğitimleri ve sosyal kültürel gelişimleri için hükümetimizin yaptığı çok güzel projeler var. Büyük ilçelerimizin tamamına gençlik merkezleri yaptık. Gençlerimize 24 saat çalışacağı kütüphaneler programımızda var. Gençlerimizin hem geçmişini bilip hem de bulundukları dünyayı tanıyarak geleceğe yönlendireceği çalışmalarla ilgili neler yapabiliriz bunları düşünüyoruz. Gençlerle birlikte düşünerek onların istekleri doğrultusunda projeler üretiyoruz. Gençlerimizin sağduyusuna ferasetine güveniyoruz. Gençler ne kadar yatırım yaparsak Türkiye'nin geleceği de o kadar parlak olur.

HER ALANDA GÜÇLENDİKÇE TÜRKİYE HEDEFLERİNE ULAŞACAKTIR

Türk devletlerinin bir arada olması için çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki yüzyılın Türk yüzyılı olacağını düşünüyoruz. Türk milleti dünyada adaleti ve merhameti yaymak için çalışmalarını yapacaktır. Akdeniz Ege ve Karadeniz'deki haklarımızı hiç kimseye kaptırmayacağız. Ülkemizdeki terörün bitmesi için sınır ötesi harekâtlarımız devam ediyor. Amerika Birleşik Devletleri'nden sonra yurt dışında en fazla askeri olan bir ülkeyiz. Emperyalist düşünceler yerine Afrika ülkeleri ile sömürmeden paylaşarak hem onların ekonomisinin hem de bizim ekonomimizin büyümesini istiyoruz. Ekonomimizde büyük gelişmeler var ihracatta Cumhuriyet tarihinin en büyük rakamlarını yakaladık her ay ihracat rekorları kırarak devam ediyoruz. Her alanda güçlendikçe Türkiye hedeflerine adım adım yaklaşacaktır’’ İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim