Bu gün burada bir araya gelmemizin sebebi, yeşili ile anılan güzel İlçemiz sınırları içerisinde yapılması planlanan altın madeni işletmeciliği faaliyetine siyasi görüş farkı, siyasi ittifak farkı gözetmeksizin Erbaa’nın çocukları olarak hep bir ağızdan "HAYIR" dediğimizi haykırmak ve aramızdaki tüm farklılıkları bir tarafa bırakarak Erbaa’ya, dünyaya, hem bugünümüze hem de gelecek nesillere bu kötülüğü yaptırmamak adına hep beraber ortak bir duruş sergileyeceğimizi sizler aracılığı ile konunun tüm  paydaşlarına  duyurmaktır.

Yapılacak madencilik faaliyeti sadece Erbaa’yı, sadece Kelkit vadisini, sadece bu günümüzü, sadece bizleri, yaşlılarımızı ve çocuklarımızı etkilemekle kalmayacak, maden işletmesinin tahrip ettiği doğamız, kirlettiği yeraltı sularımız hem bugünümüzü hem daha doğmamış nesillerimizin geleceğini karartacaktır.

Geçiminin büyük bölümünü tarımdan sağlayan coğrafyamız insanı kirlenen toprağının karşılığında hem ekmeğinden hem sağlığından olacaktır.

Görüş ayrılıkları ve amaca giden yolda  farklı yöntemler önerilse de tüm siyasi partilerimizin ve tüm aktif siyaset insanlarımızın ortak amacının toplumun refahını arttırmak ve ülkemizin bütünlüğünün devamını sağlamak olduğu gerçeğinden hareketle bu memleketin tüm evlatlarını siyaset üstü bu amaç etrafında birleşmeye ve bu yanlıştan dönülmesi için daha üst makamlara gereken tüm baskıların yapılması için herkesi üzerine düşeni yapmaya davet ediyoruz.

Bu konu sadece ekonomi, istihdam, cari açık ve benzeri ekonomik terimler etrafında konuşulup karar verilebilecek bir konu değildir. Bu terimler terazinin bir tarafı olabilir ancak terazinin diğer tarafında sakat doğacak çocuklarımız, kanser nedeni ile artacak genç ve yaşlı ölümleri, kirlenecek toprağımız nedeni ile ekmeğinden olacak çevre köylülerimiz, çiftçilerimiz, bozulacak ekolojik dengenin yaratacağı iklim değişikliği, katledilecek ağaçlar ve tahrip edilecek doğanın sebep olacağı hem yerel hem de küresel bir çok etki sayılabilir.

Hal böyle iken gelecek nesillere "biz o gün oradaydık ve engellemek için elimizden ne geldiyse yaptık" demek hepimizin boynunun borcudur.

Bu felaketin karşısında olmak bir vicdan meselesidir.

Bizler bu memleketin çocukları ve bu memleketin siyasi temsilcileri olarak bu konuda geri adım atılmasını sağlamak adına elimizi vicdanımıza koyup arkamıza da değerli halkımızı alarak sizlerden aldığımız güç ile çalışmaya devam edeceğiz.

Burada yer alması gerekirken yer almayan siyasi parti temsilcisi arkadaşlarımıza da ellerini vicdanlarına koyarak temsilcisi oldukları siyasi partilerin sadece halkımıza hizmet yolunda, halkımızın refahını ve ülkemizin bütünlüğünün devamını sağlamak amacı ile dahil olduğumuz siyasi organlar olduğunu hatırlatmak isteriz.

80 Yaşındaki Anneannesini Döverek Ağır Yaraladı 80 Yaşındaki Anneannesini Döverek Ağır Yaraladı

Bu gün gerçekten halkının iyiliğini düşünen, halkına samimi olan herkesin olması gereken doğru yer, masanın bizlerin durduğu tarafıdır. Bu gün burada yer alamayan tüm siyasi parti temsilcisi arkadaşlarımızı da önümüzdeki günlerde aramızda görmek bizleri mutlu edecek, gücümüze güç katacak ve Erbaa halkının umudunu arttıracaktır.

Editör: TE Bilişim