Sivas Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri ortak hareket etti. Yapılan planlı operasyon sonucunda toplam 5 şüpheli gözaltına alındı.
Şüphelilerin kullandığı araçlarda gerçekleştirilen detaylı aramalarda, piyasaya sürülmek üzere hazırlandığı değerlendirilen 28 bin 56 adet sentetik hap ele geçirildi. Bunun yanı sıra, 3 ayrı parça halinde bulunan ve toplamda 1222 kullanım dozuna denk geldiği belirlenen kağıda emdirilmiş sentetik kannabinoid maddesi de güvenlik güçleri tarafından muhafaza altına alındı. Ele geçirilen maddelerin, özellikle gençler arasında yayılmasının önüne geçilmesi açısından operasyonun önemli olduğu vurgulandı.
Gözaltına alınan şüpheliler hakkında, “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” ile “Kullanmak amacıyla uyuşturucu veya uyarıcı madde satın alma, kabul etme veya bulundurma” suçlarından yasal işlem başlatıldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 2’si, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 3 şüpheliyle ilgili ise adli sürecin devam ettiği öğrenildi.
Yetkililer, uyuşturucu ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü belirterek, bu tür operasyonların artarak devam edeceğini ifade etti. Ayrıca vatandaşlara da çağrıda bulunularak, şüpheli durumların güvenlik birimlerine bildirilmesinin toplum sağlığı ve güvenliği açısından büyük önem taşıdığı hatırlatıldı. Yapılan bu operasyonun, şehirde uyuşturucu ticaretine karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olduğu değerlendiriliyor.
Kaynak: DHA