Milli Savunma Bakanlığından yapılan  açıklamada, "Özalp, Van'da 24 Temmuz 2023 tarihinde silah kazası sonucu yaralanarak derhal hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Ulaştırma Sözleşmeli Er Ömer Cinkara yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" denildi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler şehit olan asker için bakanlığın sosyal medya hesabındanyaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Kahraman silah arkadaşımız, 24 Temmuz 2023 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı dilerim" ifadeleri kullanıldı.

OSMANİYE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Van’ın Özalp ilçesinde silah kazası sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Ömer Cinkara’nın (24) acı haberi, memleketi Osmaniye’nin Kadirli ilçesindeki ailesine gönderildi.

Ulaştırma Sözleşmeli Er Ömer Cinkara’nın şehit olduğu haberini, memleketi Kadirli ilçesi Şehit Mehmet Hallaç Mahallesi 660 Sokak’taki ailesine askeri yetkililer verdi.  Acı haberi alan aile bireyleri gözyaşlarına boğularak büyük üzüntü yaşadı. Çevrede ki komşuları şehit ailesininin yanlarına giderek mahalleye Türk bayrakları astı.

Şehit Ömer Cinkara'nın cenazesi, yarın düzenlenecek törenle toprağa verilecek.

Zimmetine Geçirdiği İddia Edilen Müdür Yardımcısı Tutuklandı Zimmetine Geçirdiği İddia Edilen Müdür Yardımcısı Tutuklandı

Editör: HABER MERKEZİ