Fabrikanın kapanma riski, Tokat ekonomisinde ve istihdam gündeminde önemli bir başlık haline geldi.

Bu süreçte kamuoyunun dikkatini çeken bir diğer konu ise, AK Parti Tokat Milletvekilleri ve İl Başkanlığının kamuoyuna yansımadan yürüttüğü yoğun mesai oldu. Fabrikanın kapanmaması ve işçilerin mağduriyet yaşamaması için hem yerel hem de Ankara düzeyinde kapsamlı temaslar gerçekleştirildi.

Ankara’da yapılan girişimler kapsamında fabrikanın sahibi, üst düzey temaslar sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul’da bir araya getirildi. Ayrıca Tokat’a ziyarette bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a da konu ayrıntılarıyla aktarılarak çözüm sürecine destek istendi.

Son olarak, AK Parti Tokat Milletvekillerinin Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile gerçekleştirdiği görüşmede, fabrikanın mali yapısının güçlendirilmesi ve işçilerin maaş mağduriyetinin giderilmesine yönelik somut adımlar masaya yatırıldı.

AK Parti cephesinden yapılan değerlendirmelerde, “Hizmet siyaseti kapsamında, işçi ve işveren mağduriyetinin giderilmesi için çözüm masasındayız” mesajı öne çıkıyor.

Parti yetkilileri, “Bizim için asıl ve elzem olan mesele, Tokatlı hemşehrilerimizin işini, aşını korumaktır.” diyerek, sürecin sonuç odaklı yürütüldüğünü vurguladı.

TOGÜ Öğrencilerinden Anlamlı Proje: Ortaokula 600 Kitaplık Kütüphane
TOGÜ Öğrencilerinden Anlamlı Proje: Ortaokula 600 Kitaplık Kütüphane
İçeriği Görüntüle

Fabrikanın mali sıkıntılarının aşılması ve üretimin yeniden istikrara kavuşması için yürütülen bu girişimlerin önümüzdeki günlerde sonuç vermesi bekleniyor.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)