Türkiye Harp Malulü, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erbaa Şubesi ve Erbaa Belediyesi tarafından, terör örgütü PKK saldırıları sonucu şehit olan güvenlik güçleri için Mevlit okuttu. Merkez Büyük Camiinde okunan mevlit ve kılınan namazın ardından, dua yapıldı, camiden çıkan vatandaşlara lokum ikram edildi. Ardından Erbaa Belediyesi Çamlık tesislerinde yemek verildi.
Mevlit programına Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Erbaa Kaymakamı Dr. İsmail Altan Demirayak, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Tokat İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Bahri Bostancı, Tokat İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Erbaa Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Değerli, Erbaa İlçe Müftüsü Bekir Ertürk ve çok sayıda Şehit ailesi, Gaziler ve aileleri katıldı.
 

Programda konuşma yapan, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu: “Şehit ailelerimiz başta ve gazilerimiz için ne yapsak azdır. Devlet olarak sonuna kadar her konuda her hususta onların yanınızdayız. Yaptıkları fedakârlıklar, Aziz milletimizin istikbale daha emin adımlarla daha güzel bir şekilde adım atmasını sağlayan bugün gölgesinde serinlediğimiz, ısındığımız al bayrağımızın muazzam bir şekilde dalgalanmasını onlara borçluyuz. Herkes hatırlayacaktır çok yakın bir zaman öncesine kadar şu anda bizi çevreleyen dağlarda dahil olmak üzere güvenli değildi, terörle mücadelede ki azim ve kararlılık özellikle bugün tarlalarımızda, bağlarımızda, bahçemizde ülkenin her noktasında rahatça huzur içerisinde gezebileceğimiz bir Türkiye ortaya çıkardık. Bu coğrafyada başı dik alnı ak bir şekilde gezmenin bir bedeli oluyor, bazen bunu kayıplarımızla ciğer parelerimizi kayıplarıyla yaşıyoruz. Ve ya gazilerimizin fedakârlıklarıyla yaşıyoruz. Biz onlara çok şey borçluyuz, Huzurlarınızda hepsine ayrı teşekkür ediyorum. Başımızın üstünde yerleri vardır, devlet olarak her türlü her konuda onların yanındayız, yanlarında olmaya bundan sonrada devam edeceğiz” dedi.

Kaymakam İsmail Altan Demirayak yaptığı konuşmada: “Bugün Erbaa’mızda şehit aileleri ve gaziler derneğinin organizasyonunda aziz şehitlerimizi mevlit programımızda andık. Allah rahmet eylesin, ruhları şaad olsun. Hiç şüphesizki devletimizin bekası vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü uğrunda canlarını kanlarını feda etmiş aziz şehitlerimizin varlığı vatan millet bayrak uğrunda üstün fedakarlıklarda bulunmuş huzurlarını vermiş gazilerimizin varlığı, bu coğrafyada milli ve manevi değerlerimiz muhafaza ederek bin yıldır var olmamızın dayanağıdır ve millet olarak bu şahadet ve gaza ruhlu anlayışlı taşıdığımız müddetçe de bundan sonrada bu coğrafyada hür ve bağımsız bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Bugün bu topraklarda özgür ve bağımsız bir şekilde nefes alıp veriyorsak ay yıldızlı al bayrağımız özgürce semalarımızda dalgalanabiliyorsa bunun hiç şüphesiz canları kanlarını feda etmiş olan aziz şehitlerimize üstün fedakârlıklar da bulunmuş gazilerimize borçluyuz. Onun içindir ki, aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmak gazilerimizin hatırasını yaşatmak bizim en temel milli görevimizdir ve aziz şehitlerimizin ve gazilerimizin bıraktığı emanetler yakınlar ve aileleri devlet olarak millet olarak bizlere emanetlerdir, emanete sahip çıkmak bizim en temel görevimizidir ve Tokat’ta Sayın Valimizin himayesinde şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin isteklerinin karşılanmasında ve ihtiyaçlarının karşılanmasında elimizdeki imkanlar dahilinde gerekli çabayı göstermekteyiz. Onların her türlü ihtiyaçlarını karşılamak bizim boynumuzun borcudur” dedi.

Ailesinin Ulaşamadığı Çiftinin Kazada Öldüğü Ortaya Çıktı Ailesinin Ulaşamadığı Çiftinin Kazada Öldüğü Ortaya Çıktı


Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl: “ Şehitlerimizin ve rahmetli olan gazilerimizi andığımız, ve gazilerimize teşekkür maiyetinde düzenlediğimiz mevlit programına hoş geldiniz. Bu vatan toprağının bizlere vatan olmasında ki en kıymetli harmanlardan bir tanesi hiç şüphesiz şehitlerimizin kanı, gazilerimizin emekleri o yüzden Allah sizlerin evlatlarından bu vatan toprağı için milletimiz için şehit olan herkeslerden gazilerimizden Allah razı olsun, Allah iki cihan inşallah saadeti hem ailelerine hem gazilerimize hem de şehitlerimize nasip eylesin” ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından dua yapılarak program son buldu.

51adbd46-c22d-4c81-9c56-a759132ad7daf904cbab-2e74-4b02-bb61-1091757a03b5d7be3308-74e3-4939-a231-f9e1d94bd24eeea311ba-ce10-4c22-b914-d02ae76ea198