Sulusaray Belediyesi ağustos ayında yapılan belediye meclis toplantısında, ilçede bulunan 15 Temmuz Kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in isminin bulunduğu caddeye, ilçede 4 dönem belediye başkanlığı yapan Şahin Hasgül’ün isminin verilmesi kararını meclis üyelerinin oy çokluğu ile almıştı. Alınan bu karar sosyal medyada tepkilere neden oldu.

Yapılan isim değişikliği ilgili konuşan Sulusaray Belediye Başkanı Necmettin Coruk, alınan kararın bir art niyet taşımadığını belirleterek, “ Malumunuz Sulusaray ilçemiz 1991 yılında belediye başkanımız Şahis Hasgül döneminde ilçe yapıldı. 4 dönem belediye başkanlığı yapmış bir başkanımızdı. Şahin Hasgül başkanımızın ailesinin ve çevresinin istedi üzerine bir sokağa, bir caddeye, isminin verilmesini istediler. Biz de iyi niyetimizi kullanarak kendi ailesinin bulunduğu yere onun ismini vermek istedik. 300 metrelik bir cadde. 15 Temmuz Şehidimiz Ömer Halisdemir’in isminin bulunduğu caddeye hiçbir art niyet olmaksızın Şahin Hasgül’ün ismini vermek istedik, şu anda yapılmış bir değişiklik yok. Ama bunu siyasi emeller uğruna kullanmak isteyenler oldu. Şehidimiz Ömer Halisdemir’in ismini, mevcutta devam eden projemiz küçük sanayi sitesine vereceğiz. Farkı bir düşüncemiz yok, olamaz da. Kesinlikle bir art niyetimiz yok. Hasgül ailesinin ve çevresinin isteği üzerine bu karar alındı” ifadelerini kulland.

VALİLİK KARARI İPTAL ETTİ

Tokat Valiliği konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Şehit Ömer Halisdemir’in ismini kaldırıp Belediye Başkanının ismini verdiler’ başlıklı haberlerin yayınlanması üzerine bu açıklamanın yapılması gereği duyulmuştur. Sulusaray Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı gündeminin 4.maddesin ‘Şehit Ömer Halisdemir Caddesi’ isminin değiştirilmesi kararı görüşülmüş, Belediye Meclisi’nce oy çokluğu ile kabul edilmiştir. Ancak Belediye Meclisi gündeminin 4.maddesinde ‘Şehit Ömer Halisdemir Caddesi’ isminin değiştirilmesi kararı Valilik Makamının 07.10.2023 ve 36364 sayılı yazısı ile iptal edilerek eski haline getirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

tokat-valiligi-sehit-omer-halisdemir-caddesinin-isminin-degistirilmesi-kararini-iptal-etti_9908_dhaphoto5tokat-valiligi-sehit-omer-halisdemir-caddesinin-isminin-degistirilmesi-kararini-iptal-etti_9908_dhaphoto2tokat-valiligi-sehit-omer-halisdemir-caddesinin-isminin-degistirilmesi-kararini-iptal-etti_9908_dhaphoto1

Babasının Cenazesine Katıldıktan Sonra Gözaltına Alındı Babasının Cenazesine Katıldıktan Sonra Gözaltına Alındı

tokat-valiligi-sehit-omer-halisdemir-caddesinin-isminin-degistirilmesi-kararini-iptal-etti_9908_dhaphoto4