Saldırı sonucunda bir stajyer öğrenci kalp krizi geçirdi ve hemen hastaneye kaldırıldı. Diğer iki veteriner hekim ve iki öğrenci de darp raporu alarak polise başvuruda bulundu. Saldırganlar, ifade verip emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldılar.

Üniversite yetkilileri, bu saldırıyı şiddetle kınayarak olayın yargıya intikal ettiğini ve takipçisi olacaklarını açıkladılar. Ayrıca, OMÜ Hayvan Hastanesi'nde binlerce hastaya 7/24 hizmet veren çalışanların, hayatı paylaştığımız evcil hayvanlara sağlık hizmeti sunarken hak ettikleri saygıyı görmeleri gerektiğini vurguladılar.

Beyaz Eşya Yüklü TIR’ın Dorsesi Alev Alev Yandı Beyaz Eşya Yüklü TIR’ın Dorsesi Alev Alev Yandı

Öte yandan, kalp krizi geçiren stajyer öğrencinin bugün hastaneden taburcu edildiği öğrenildi. Samsun-Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Elif Köse Avan ise bu tür saldırıların veteriner hekimler için büyük bir sorun olduğunu belirtti. Sağlıkta şiddet kapsamına alınmadıklarını ve özlük haklarının eksik olduğunu dile getiren Avan, yetkililere seslenerek veteriner hekimlerin de korunmasını ve haklarının verilmesini talep etti. Ayrıca, mesleğe yeni atılan arkadaşlar için bu tür olayların travmatik olduğunu vurguladı.