Erbaa Müftüsü Bekir Ertürk Cami İnşaatında İncelemelerde Bulundu Erbaa Müftüsü Bekir Ertürk Cami İnşaatında İncelemelerde Bulundu

 Tadı soğanı andıran sakarca bitkisi ile yapılan yemek, Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 22.07.2022 tarihinde tescil ettirilmiş coğrafi işaretli bir üründür.

Bugün gazetemiz okurları için  Ayşe Can Sakarca Mıhlaması nasıl yapıldığını anlattı. Can yapılışı için malzeme listesi ve yapılışını anlattı Ayşe Can: “ Sakarca Mıhlaması Tarifi Ait Olduğu İl: Ordu Porsiyon: 4 Kişilik Hazırlama ve Pişirme Süresi: 30 Dakika Malzemeler Miktar Sakarca bitkisi 500 gram Kuru soğan 1 adet Sıvı yağ 50 mililitre Yumurta 2 adet Tereyağı 15 gram Karabiber 2 gram Pul biber 3 gram Tuz 5 gram Yapılışı Sakarca ayıklanarak yıkanıp temizlenir. Kaynamakta olan suda on dakika haşlandıktan sonra süzülür ve soğuk suya tutularak uzun uzun doğranır. Yağda kavrulan ince kıyılmış soğana, sakarca bitkisi, tereyağı ve tuz eklenerek kısık ateşte beş dakika kavrulur. Pişen yemekte çukurlar açılıp yumurtalar kırılarak iki dakika kadar pişmesi beklemir. ve 1 - 2 dk pişmeleri beklenir. Sakarca mıhlaması üzerine karabiber ve pul biber serpiştirilerek servise hazırlanır. Afiyet Olsun” dedi.

Muhabir: Murat Berber Kelkit Gazetesi (Özel)