İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda divan teşekkül edilmesinin ardından Tokat Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği başkanlık ve yönetim kurulu seçimleri yapıldı.

Sahipsiz hayvanların en iyi şekilde korunmasını sağlamak amacıyla Valiliğimiz koordinesinde tüm belediyeler ve İl Özel İdaresi ile kurulan Birliğe Başkan seçilen Vali Dr. Ozan Balcı, yaptığı konuşmada kurulan birlik ile Tokat'ta yabani hayvanlar da dahil olmak üzere sahipsiz sokak hayvanlarının koruma altında olacağının altını çizdi.

Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği projesinin Türkiye'de ilk ve örnek olduğuna işaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Bu birliğin kurulması çok önemli. Çünkü memleketi, milleti sevmek sadece insanı sevmekle olmaz; kurduyla, kuşuyla, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle, hayvanlarıyla sevmek gerekir.  Bundan sonra Tokat’ta sahipsiz hayvanlar konusunda bir problem olmayacak.” diye konuştu.

Birliğe Yabani Hayvanlar da Dahil

Vali Dr. Ozan Balcı, birlik konularına yabani hayvanlarla ilgili durumların da dahil olacağını vurgulayarak, “Kanadı kırık bir leylek, güvercin kalmayacak. Bu medeniyetin gereği zaten, artık yaşadığımız yüz yılda hayvanlara sahip çıkmamız lazım. Bunlar bizim arkadaşlarımız bir anlamda, habitatın önemli bir parçası. Kurulan birlik sayesinde kanadı kırık bir güvercin, kuş, ayağı kırık bir kedi, köpek kalmayacak; insan vicdanını rahatsız eden hiçbir durum gelişmeyecek.” dedi.

Yapılan işin hayırlı bir iş olduğunu da belirten Vali Dr. Ozan Balcı, projede emeği geçenlere ve projeyi destekleyenlere teşekkür etti.

Otomobilin Önüne Çıkan Yavru Ayı Kamerada Otomobilin Önüne Çıkan Yavru Ayı Kamerada

200 Dönüm Alana Kurulacak

Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği ve barınağının yaklaşık 200 dönüm alana kurulacağını söyleyen Vali Dr. Ozan Balcı “OSB’de yer bulduk. Hayvan Barınağının projesini çizdiriyoruz, Türkiye’ye örnek bir proje olacak. Hayvanların ameliyatı, bakımı her şeyi orada yapılacak.” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İmzaladı

Projenin Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de alanında imzaladığı ilk proje olduğunu belirten Vali Dr. Ozan Balcı,  "Birilğimiz Tokat’ımıza, memleketimize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Remzi Oğuz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Almus, Artova, Başçiftlik, Erbaa, Niksar, Pazar, Reşadiye, Sulusaray, Turhal, Yeşilyurt, Zile Belediye Başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri  katıldı.

Editör: TE Bilişim