Küçükçekmece'de Su Birikintisine Düşerek Ölen Edanur'un Annesi Konuştu Küçükçekmece'de Su Birikintisine Düşerek Ölen Edanur'un Annesi Konuştu

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya 7 tutuklu sanık, cezaevinden getirilirken, bazı tutuksuz sanıklar, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun ağabeyi Celal Mahmutyazıcıoğlu ve taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Tanık Raşit Dündar, olay günü restoranda çay servisi yaptığını ve olay anında orada bulunmadığını belirterek, olayla ilgili bilgi verdi.

Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyanın mütalaasını hazırlaması için kendisine gönderilmesini talep etti. Tutuklu sanıklar ise tahliyelerini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve dosyanın mütalaasının hazırlanması için Cumhuriyet Savcısı'na gönderilmesini kararlaştırarak duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN     

Dava dosyasında yer alan iddiaya göre, daire satışıyla ilgili bir anlaşmazlık sonucu yaşanan olayda, Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun da katılımıyla gerçekleşen bir buluşma sırasında cinayet işlendiği belirtiliyor. İddianamede, bir dizi suçlamaların yanı sıra ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezaları talep ediliyor. Sanıklar arasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilenlerin yanı sıra suçluyu kayırma suçundan hapis cezası talep edilen diğer sanıklar da bulunuyor.