Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açılış töreninde Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, TFF Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanı Dr. Hakan Öncel, FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu Başkanı Frans De Weger, FIFPRO (Uluslararası Profesyonel Futbolcular Federasyonu) Baş Hukuk Müşaviri ve FIFA Uyuşmazlık Çözüm Kurulu üyesi Roy Wermeer, UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Üyesi ve CAS Hakemi Dr. Despina Mavromati ile Uluslararası Spor Avukatı Marcos Motta birer konuşma yaptı. Sempozyumda Türkiye Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Şenes Erzik, TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Kulüp Lisans İşleri ve Engelli Federasyonlarından Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Günay, TFF Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, Futbol Gelişim Direktörlüğü, Akademi ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Agah Ruşen Çetin, Başkan Vekili, İcra Kurulu Üyesi, FIFA, UEFA İlişkileri ve Dış İlişkilerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Eröğüt, Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Çelik, Genel Sekreter Taner Senseven, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Aztopal, Uyuşmazlık Çözüm Kurulu üyeleri, kulüplerin hukuk temsilcileri ve davetliler de yer aldı.

Adana Demirspor, Bolu’da İkinci Etap Kamp Çalışmalarına Başladı Adana Demirspor, Bolu’da İkinci Etap Kamp Çalışmalarına Başladı

MEHMET BÜYÜKEKŞİ: "KURULLARIMIZIN BELİRLENMESİNDE ÇOK ÖNEMLİ KRİTERLER GETİRDİK"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı konuşmasında spor hukukunda Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun önemine vurgu yaptı. Başkan Mehmet Büyükekşi, "Bugün burada Türk futbolunda yine bir ilki sizlerle paylaşmak için bir araya geldik. Türkiye Futbol Federasyonu olarak futbol hukuku alanında dünyanın en iyi hukukçularıyla sizleri buluşturuyoruz. Futbol sektörünün gelişmesiyle kulüpler ve futbolcular arasındaki uyuşmazlıkların arttığını görmekteyiz. Uluslararası uyuşmazlıklarda FIFA Uyuşmazlık Çözüm kurullarının rolü gibi yerel düzeyde de Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun önemli bir rolü var. Diğer kurullarımızın yanı sıra Uyuşmazlık Çözüm Kurulu üyelerinin belirlenmesinde çok önemli kriterler getirdik. Kurul üyelerinin en az 10 yıl mesleki tecrübeye sahip olması, en az bir üyenin hakimlik veya savcılık alanında mesleki tecrübesi bulunması ve en az bir üyenin öğretim görevlisi olması gibi kriterlerimiz var. Ayrıca atama yapılırken üyelerin hukuk alanında veya spor hukuku alanında yüksek lisans mezunu olması, üyelerden en az birinin ceza hukuku alanında tecrübesi olması, en az bir üyenin kadın olması gibi tercih sebeplerini talimatlarla belirledik. Üyelerin tarafsız ve bağımsız olması gibi önemli kurallara yer verdik" ifadelerini kullandı.

"TFF TARİHİNDE EŞİ VE BENZERİ OLMAYAN BİR SEMPOZYUMLA DÜNYANIN EN İYİ SPOR HUKUKÇULARINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ"

Başkan Mehmet Büyükekşi, sözlerine şöyle devam etti: "Bildiğiniz üzere yerel uyuşmazlık çözüm kurulumuz, kararlarını FIFA ve UEFA kuralları çerçevesinde vermektedir. Kararlarda FIFA, CAS ve İsviçre Federal Mahkemesi kararları çok büyük önem taşıyor. Bu sebeple siz değerli hukukçuları, TFF tarihinde eşi ve benzeri olmayan bu sempozyum ile futbol hukuku alanında dünyanın en iyi spor hukukçularına ev sahipliği yapıyoruz. Birbirinden değerli ve önemli hukukçular profesyonel futbolcu sözleşmesi dolayısıyla çıkan uyuşmazlıklar nedeniyle en çok karşılaşılan sözleşmenin feshi halini uluslararası kararlar ışığında değerlendiriyor. Böylece siz değerli basın mensupları ve ilgili hukukçular, bu tecrübelerden faydalanma imkanına sahip oluyorsunuz" ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: DHA