Erbaa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarına pandemi döneminde de hız kesmeden devam ediyor. Bu dönemde 4 adet Z-Kütüphane ​ İlçemiz okullarına kazandırıldı. Erek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Yılmaz Kayalar Fen Lisesi, Alacabal İlk-Ortaokulu ve Yunus Emre İlk-Ortaokulu da Z-kütüphanede kitap okumanın, araştırma yapmanın keyfine kavuştular.

Milli Eğitim Müdürü Bekir ASLAN okullarda faaliyete geçirilen Z-kütüphaneleri ziyaret etti. ​ “Okuyan insan düşünmeyi de öğrenir, eşsiz bir hayal gücüne sahip olur, ilçemize kazandırdığımız z-kütüphaler ile düşünen, sorgulayan, hayal kuran, araştırmaktan keyif alan öğrenciler yetişecek. Rengarenk odada renkli hayaller kurmanın keyfini yaşayacaklar. Z-kütüphanelerin faaliyete geçmesinde emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik Coşkusu Almus'ta Yaşandı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Coşkusu Almus'ta Yaşandı

Zenginleştirilmiş Kütüphanelerin renkli, modern ve albenili mekan yapısına sahip olacak şekilde tasarlandığını ifade eden Aslan “Etkileşimli tahta ve internete bağlı All in One Bilgisayar teknolojileriyle donatılmıştır. Öğrencilerin ulaşımının kolay olması amacıyla okulların giriş katına konumlandırılıyor. Z-kütüphanelerde öğrencilerimizin yaş aralığına göre ayarlanmış kültür kitapları, internet bağlantısına sahip bilgisayarlar, satranç masaları,  okuma ve çalışma masaları, konforlu ve rahat koltuklar, armut koltuklar ve eğitici filmler bulunuyor.​ Yeni zenginleştirilmiş kütüphaneleri ilçemiz okullarına ve öğrencilerimize sunmuş olmaktan dolayı mutluyuz” dedi.

Editör: TE Bilişim