Emniyetteki sorgusunda suçlamaları reddeden Kaplan, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 şüpheli ise tutuklandı.

Oyuncu Meral Kaplan hakkında dolandırıcılık iddiası

Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne başvuran E.Y., kendisini bir vakfın yöneticisi olarak tanıtan S.Ö.’ye Arnavutköy’deki bir arsanın satışı için farklı tarihlerde toplam 23 milyon lira ödeme yaptığını ancak arsanın satışının gerçekleşmemesi üzerine dolandırıldığını belirterek şikâyetçi oldu.

Firari Hükümlü Elbise Dolabında Yakalandı
Firari Hükümlü Elbise Dolabında Yakalandı
İçeriği Görüntüle

5 Kişi Gözaltına Alındı

Oyuncu Meral Kaplan hakkında dolandırıcılık iddiası

Yürütülen soruşturma kapsamında S.Ö. (51), D.Ö. (28), A.Ş. (38), N.T. (45) ve M.D. (26) isimli şüpheliler gözaltına alındı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Paranın Bir Kısmı Meral Kaplan’ın Hesabına Aktarıldı

Soruşturmayı derinleştiren ekipler, mağdur tarafından gönderilen 23 milyon liranın bir bölümünün oyuncu Meral Kaplan’ın banka hesabına aktarıldığını tespit etti. Bunun üzerine Kaplan, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Meral Kaplan, söz konusu paranın hesabına bir arkadaşı tarafından gönderildiğini öne sürdü. Kaplan, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

3 Tutuklama, Kaplan Serbest

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.Ö., D.Ö. ve A.Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Aralarında Meral Kaplan’ın da bulunduğu diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA