Operasyonlarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu ve tütün ürünü ele geçirilirken, haklarında arama kararı bulunan 17 kişi de yakalandı.

Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması, suçların önlenmesi ve aranan kişilerin yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 31 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında il genelinde çeşitli operasyon ve asayiş uygulamaları gerçekleştirildi.

Yapılan çalışmalar kapsamında jandarma sorumluluk bölgesinde meydana gelen 193 asayiş olayıyla ilgili toplam 189 şüpheli gözaltına alındı. Ekiplerin yürüttüğü operasyonlar sırasında şüphelilere ait adres ve çeşitli noktalarda yapılan aramalarda da suç unsuru olduğu değerlendirilen malzemeler ele geçirildi.

Aramalarda 11 gram esrar ve türevleri, 10 gram kenevir tohumu, 46 bin adet makaron, 2 adet elektronik sigara, 133 gram kıyılmış tütün ve 3 paket nargile tütünü bulundu. Ele geçirilen malzemelere ekipler tarafından el konuldu.

Trafikte Tartıştığı Sürücüye Sopayla Saldırmaya Kalkışan Kişiye 380 Bin TL Ceza Kesildi
Trafikte Tartıştığı Sürücüye Sopayla Saldırmaya Kalkışan Kişiye 380 Bin TL Ceza Kesildi
İçeriği Görüntüle

Jandarma ekiplerinin aynı tarihler arasında gerçekleştirdiği çalışmalar yalnızca asayiş olaylarıyla sınırlı kalmadı. Çeşitli suçlardan haklarında yakalama kararı bulunan kişilerin tespit edilerek yakalanmasına yönelik de çalışma yürütüldü.

Bu kapsamda ifadeye yönelik aranması bulunan 6 kişi ile kesinleşmiş hapis cezası bulunan toplam 11 kişi yakalandı. Hakkında 0-5 yıl arasında kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 kişi, 5-10 yıl arasında cezası bulunan 3 kişi ve 10 yıl ve üzeri kesinleşmiş hapis cezası bulunan 1 kişi ekipler tarafından yakalandı.

Böylece aranan şahıslara yönelik çalışmalar sonucunda farklı suçlardan aranan toplam 17 kişi yakalanarak gerekli işlemler için ilgili birimlere teslim edildi. Osmaniye İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin kent genelinde suç ve suçlularla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyon ve denetimlerin devam edeceği bildirildi.

Kaynak: DHA