Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Ekipler Hem Karadan Hem Havadan Müdahalede

İhbar üzerine bölgeye Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Alevlere karadan yapılan müdahaleye ek olarak, bir yangın söndürme helikopteri de havadan destek verdi. Müdahale çalışmaları devam ederken, dumanlar geniş bir bölgeden görülüyor.

Ankarada Eymir Gölü çevresindeki ormanda yangın

Minibüste 10 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Minibüste 10 Düzensiz Göçmen Yakalandı
İçeriği Görüntüle

Valilikten Tahliye Talimatı

Ankara Valiliği, yangın nedeniyle bölgede bulunan sivillerin tahliyesi için güvenlik güçlerine talimat verdi. Ankara Valisi Vasip Şahin yaptığı açıklamada, "Alandaki tüm sivillerin, piknik ve yürüyüş için gelen vatandaşların tahliyesi gerçekleştirildi" dedi.

Söndürme Çalışmaları Devam Ediyor

Yangının kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf edilirken, ekiplerin karadan ve havadan müdahalesi sürüyor. Yetkililer, yangının yerleşim alanlarına sıçramasını önlemek için çevrede güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: DHA