Yangına müdahale eden İstanbul İtfaiyesi ekipleri, balığı hayata döndürmek için yoğun çaba gösterdi. O anlar, cep telefonu kamerasına yansıdı.
Yangın Hava Müdahalesiyle Kontrol Altına Alındı
Yangın, önceki gün Buca’dan başlayarak rüzgarın etkisiyle Gaziemir ilçesi Sarnıç Mahallesi'ne kadar ilerledi. Müdahale için:
3 uçak, 3 helikopter
16 arazöz, 3 su ikmal aracı ve 1 dozer
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre illerden destek ekipleri
olaya sevk edildi.
Balık Muhtemelen Helikopter Suyu ile Bölgeye Geldi
Yangın sırasında görevli itfaiye ekipleri, yerde can çekişen bir balık fark etti. Hemen hortumla su tutarak müdahalede bulunan ekipler, ardından balığı su dolu bir pet şişeye yerleştirdi. Balığın hayata tutunduğu anlar duygulandırdı.
Balığın, helikopter veya uçakların deniz ya da göletten aldığı suyun yangın bölgesine bırakılması sırasında geldiği düşünülüyor. Küçük bir can için verilen bu mücadele, hem doğaya hem de yaşam hakkına gösterilen duyarlılığın güçlü bir örneği olarak hafızalara kazındı.