Kızların Bıçaklı Kavgası; 1 Yaralı
Kızların Bıçaklı Kavgası; 1 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Yangın sonrası bölgede soğutma çalışmaları devam ederken, iki ev tamamen kullanılamaz hale geldi; bir ev ve bir araç ise kısmen zarar gördü. Yangının, Yürecik Mahallesi’nde anız yakılmasıyla başladığı ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede çam ağaçlarının bulunduğu ormanlık alana sıçradığı belirtildi. Alevlerin yayılması üzerine Orman Bölge Müdürlüğü ve çevre belediyelere bağlı itfaiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

Mahalle Tahliye Edildi, Enerji Kesintisi Yaşandı

Yangın nedeniyle güvenlik önlemleri artırılırken, 94 kişinin yaşadığı Girencik Mahallesi, AFAD koordinasyonunda tahliye edildi. UEDAŞ, olası risklere karşı Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerinde geçici elektrik kesintisine gitti. Jandarma ekipleri mahalleye girişleri kısıtladı.

Havadan ve Karadan Yoğun Müdahale

Yangına, 2 yangın söndürme uçağı, 9 helikopter, 1 insansız hava aracı (İHA) ve 113 araçla birlikte toplam 412 personel müdahale etti. Yoğun çaba sonucu akşam saatlerinde yangın kontrol altına alındı. Elektrik kesintileri sona ererken, tahliye edilen mahalle sakinleri evlerine döndü.

Ormanlık Alan Küle Döndü

Günün ilk saatlerinde havadan çekilen görüntüler, yangının ormanlık alanda büyük hasara yol açtığını gözler önüne serdi. Yangın nedeniyle bazı ekili tarım arazilerinin de zarar gördüğü bildirildi. Yangının etkilediği alanın net büyüklüğü, yapılacak arazi tespit çalışmalarıyla belirlenecek.

Kaynak: DHA